Sesija bus skirta COVID-19 pandemijos suvaldymo, ekonominio atsigavimo, migracijos, ES santykių su Rusija, Turkija ir Baltarusija, euro zonos klausimams aptarti. Europos lyderiai susitiks su JT generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu.

Anot Prezidento komunikacijos grupės, EVT metu Lietuvos vadovas atkreips lyderių dėmesį į nelegalios migracijos per Lietuvos ir Baltarusijos sieną problemą, taip pat akcentuos, kad pabėgėlių srautai, nukreipiami iš Baltarusijos, yra viena iš Baltarusijos režimo spaudimo ES valstybėms priemonių, reaguojant į paskelbtas sankcijas.

„Būtina išnaudoti visus turimus ES instrumentus siekiant suvaldyti nelegalių migrantų srautus per išorinę ES sieną“, – prieš vizitą teigė prezidentas.

G. Nausėda taip pat sieks atkreipti lyderių dėmesį į bendros ir principingos, vertybinėmis nuostatomis pagrįstos ES pozicijos poreikį bendraujant su Rusija.

Sesijoje taip pat bus skirtas dėmesys COVID-19 pandemijos suvaldymo, ekonominio atsigavimo, fiskalinės politikos, bankų sąjungos ir Kapitalo rinkų sąjungos kūrimo klausimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)