„Noriu pasidalinti mintimis po vakar įvykusio susitikimo su JAV prezidentu J. Bidenu. Šis susitikimas, pokalbis tęsia jau ciklą pokalbių su kitų valstybių vadovais. (...0 Visiškai neseniai Ukrainos ir viso regiono saugumo klausimu konsultavomės su Prancūzijos prezidentu Emanueliu Macronu, kitą savaitę planuojame susitikti su Lenkijos prezidentu, Ukrainos prezidentu. Tikiuosi, kad EVT bus skirtas tinkamas dėmesys, nes situacija kelia nerimą“, – penktadienį sakė G. Nausėda.

Jo teigimu, Rusijos agresijos tikimybė yra labai didelė.

„Vakar konstatavome, kad Rusijos agresijos tikimybė yra labai didelė. Yra labai daug požymių, kad gali išsipildyti ir pats blogiausias scenarijus – karinė intervencija į suverenios, nepriklausomos valstybės teritoriją. Ir turime padaryti viską kartu, kad šito blogiausio scenarijus neįvyktų“, – sakė G. Nausėda.

Jis teigė, jog atgrasymas yra geriausia priemonė siekti, kad būtų gerbiamos nepriklausomų valstybių teisės.

„Atsakas būtų pats griežčiausias. Ir kaip išsireiškė prezidentas J. Bidenas – visa pasaulio ir Europos politinė architektūra laba pasikeistų, o sankcijų pobūdis būtų pats griežčiausias“, – sakė šalies vadovas.

Stebint įtampą dėl Rusijos telkiamų pajėgų Ukrainos pašonėje, Jungtinių Valstijų (JAV) prezidentas Joe Bidenas pokalbyje su Bukarešto devintuko šalių vadovais užsiminė apie galimą JAV karinių pajėgumų regione stiprinimą.

Tai žurnalistams po ketvirtadienio vakare vykusio JAV prezidento pokalbio su devynių Europos valstybių prezidentais sakė Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)