„Drobiazko klausimo kol kas atsakyti negaliu, nes laukiu vidaus reikalų ministrės teikimo. Kai jis bus, be jokios abejonės, bus ir mano sprendimas“, – trečiadienį žurnalistams teigė Šilalės rajone apsilankęs G. Nausėda, primindamas, kad autokratinių režimų dažnai išbandomos demokratijos turi išlikti stiprios.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad demokratija privalo gintis, demokratija privalo būti tvirta, nes autokratijos dažnai mėgina mūsų stiprybę, mūsų jėgą. Ir jeigu tik mes pradedame svyruoti arba kažko išsigąstame, autokratijos daro savas išvadas ir laiko mus silpnomis“, – akcentavo jis.

Seimo nariai iniciavo Lietuvos pilietybės panaikinimą M. Drobiazko ir dėl to kreipėsi į Vidaus reikalų ministeriją (VRM).

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė anksčiau sakė matanti moralinio pagrindo naikinti ledo šokėjos M. Drobiazko išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę.

Tačiau, birželio mėnesį ministrė pažymėjo, kad sprendimas priklausys nuo žvalgybos tarnybų vertinimo ir Prezidentūros.

Antradienį Valstybės saugumo departamentas (VSD) grėsmių nacionaliniam saugumui dėl ledo šokėjos Margaritos Drobiazko informavo neįžvelgiantis.

ELTA primena, kad šokių ant ledo porai M. Drobiazko ir Povilui Vanagui pasirodžius Sočyje Kremliaus ruporu vadinamo Vladimiro Putino atstovo Dmitrijaus Peskovo žmonos renginyje, prezidentas Gitanas Nausėda paragino inicijuoti teisės aktų pakeitimus dėl pilietybės atėmimo išimties tvarka.

Prezidentas taip pat pasirašė dekretą, kuriuo išbraukė ledo čiuožėjų porą iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją