„Aš paskelbsiu savo sprendimą metų pabaigoje“, – antradienį interviu Delfi TV sakė G. Nausėda.

Jis patikino, kad prezidento darbas nėra lengvas.

„Patikėkite, tai nėra ta kėdė, kuri yra labai vėsi kėdė. Tai yra karšta kėdė. Ir ji karšta išlieka visus penkerius metus. Nesvarbu, kokio pobūdžio ta temperatūra, bet vis dėlto ji sąmoningai kaitinama arba tiesiog pats gyvenimas meta tam tikrus iššūkius. Nepaprastai įdomus darbas“, – sakė šalies vadovas.

„Jeigu kažkas galvoja, kad gali čia lengvai pasėdėti ir pasimaudyti šlovės spinduliuose, tai tikrai ši pozicija nėra tokia“, – patikino jis.

G. Nausėda įvardino ir su kokias konkurentais norėtų susitikti rinkimuose.

„Norėčiau rinkimų, kuriuose būtų įvairių kandidatų, atstovaujančių ne tik skirtingas partijas, bet ir atstovaujančių skirtingą pasaulėvoką: atstovaujančių ir tikrąjį konservatyvizmą, ir tikrąjį liberalizmą, ne kažkokį popierinį, bet tikrąjį, tikrąją kairiąją idėją“, – sakė šalies vadovas.

„Tai turi būti kandidatai, kurie tikrai būtų konkurencingi, kurie teiktų savo alternatyvas ir žmonės turėtų ne pasirinkimą tarp geriausių iš blogiausių, o pasirinkimą tikrai verto kandidato, kuris galėtų Lietuvai vadovauti ateinančius penkerius metus“, – sakė jis.

G. Nausėda tikina, kad jo praėjusiuose prezidento rinkimuose iškelta gerovės valstybės vizija buvo kairioji idėja. Vis tik, pripažįsta jis, norint pilnai įgyvendinti gerovės valstybės idėją, penkerių metų kadencijos neužtenka.

„Ar penkerių metų pakanka? Ne, nepakanka“, – pripažino šalies vadovas.

„Kokie trys iš tų penkerių metų, jeigu ne daug daugiau, (...) buvo sujaukti tų aplinkybių, kurioms mes negalėjome turėti jokios įtakos: ir pandemijos pirma, antra bangos, ir karas Ukrainoje, tie patys nelemti rinkimai Baltarusijoje su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. (...) Bet man buvo svarbu buvo išstovėti, garbingai ir oriai eiti toliau, manau, kad tai pavyko padaryti“, – pabrėžė jis.

Artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę. Kol kas apie planus siekti šalies vadovo posto paskelbė tik LVŽS narys Aurelijus Veryga.

2019 m. rinkimuose valstybės vadovu išrinktas dabartinis prezidentas G. Nausėda, antrajame balsavimo ture aplankęs tuometę Seimo narę Ingridą Šimonytę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)