Nemirsetoje ir Kaune budėjimams parengtos penkios pilotų ir gelbėtojų įgulos. Sraigtasparniais „Eurocopter Dauphin" bus vykdomos aplinkos stebėjimo užduotys, jūroje dingusių žmonių paieška, gaisrų gesinimas, ligonių ar transplantuojamų organų perskraidinimas, teikiama pagalba valstybės ir savivaldybių institucijoms ekstremalių situacijų atvejais.

„Naujieji sraigtasparniai taip pat skirti Lietuvos įsipareigojimui NATO oro policijos misiją atliekančioms šalims - užtikrinti paieškos ir gelbėjimo funkcijas", - praneša Krašto apsaugos ministerija.

Sutartį dėl trijų sraigtasparnių „Eurocopter Dauphin" įsigijimo Lietuvos kariuomenė pasirašė 2013 m. spalį. Bendra sraigtasparnių projekto vertė - apie 52 mln. eurų. Į šią kainą buvo įskaičiuotas trijų sraigtasparnių įsigijimas, visa reikalinga įranga, pilotų ir šiuos sraigtasparnius aptarnaujančio personalo mokymas, taip pat trejų metų garantinis aptarnavimas.

Pirmąjį sraigtasparnį gamintojai Lietuvos kariuomenei perdavė 2015 metų birželį, antrasis Šiauliuose nusileido šių metų spalį, o trečiasis - lapkritį.