Pasak jos, keli asmenys bandė pasišalinti iš centro ir buvo sulaikyti. Kiek buvo pasitelkta teisėsaugos pareigūnų, kokios specialiąsias priemones jie naudojo prieš migrantus – atsakyta nebuvo.

Pačių migrantų užfiksuotoje vaizdo medžiagoje matyti, kad Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai naudoja ašarines dujas.

Ji sakė, kad sunkiai sirgęs vaikas kartu su tėvu gyveno stacionariame centro pastate, turėjo atskirą kambarį su tualetu bei dušu. Kiti migrantai, šeimos su vaikais glaudžiasi tiek šiame pastate, tiek ir mobiliuose nameliuose.

Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorė B. Bernotienė sakė, jog 2010 metais gimusio berniuko gyvybė užgeso šįryt.

„Šiandien paryčiais tėvas kreipėsi į darbuotoją bei indikavo, kad vaikui yra pablogėjusi sveikata. Mūsų darbuotojas nedelsiant iškvietė greitąją medicinos pagalbą, kuri vaiką kartu su tėvu išvežė į medicinos įstaigą, kur vėliau, kaip paaiškėjo, vaikas mirė“, – sakė Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorė B. Bernotienė.

Ji patikslino, kad sunkiai sirgusiam vaikui ir jo tėvui buvo skiriamas padidintas dėmesys.

„Šis vaikas atvyko su tėvu į pabėgėlių priėmimo centrą rugpjūčio 6 dieną. Jis buvo nedelsiant pervežtas iš pasienio pas mus, nes vaikas turėjo negalią, buvo gulintis.

Tėvo teigimu, ši negalia – pasekmė prieš metus kilmės šalyje įvykusios traumos“, – pasakojo Ruklos pabėgėlių priėmimo centro direktorė B. Bernotienė.

Ji teigė, kad centro darbuotojai ir medikai nuolat teikė pagalbą, su tėvu dirbo ir psichologas.

„Mes esame visi sukrėsti dėl šitos netekties ir labai užjaučiame tėvą dėl vaiko netekties. Šiuo metu vaiko tėvui teikiama psichologinė pagalba, rūpinamės laidotuvėmis“, – sakė B. Bernotienė.

Kaip šiandien pranešta, gydymo įstaigoje mirė Ruklos pabėgėlių priėmimo centre (PPC) gyvenęs vaikas, gimęs 2010 metais, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pasak pranešimo, į Ruklos PPC migrantų šeima (tėvas su sūnumi) atvyko rugpjūčio 6 d. Neįgalų vaiką auginusi šeima, vos kirtusi Lietuvos sieną, iš karto buvo apgyvendinta Ruklos PPC. Vaikas buvo paralyžiuotas, sirgo epilepsija ir kitomis ligomis. Anot tėčio, vaikas tapo neįgaliu, patyręs galvos traumą prieš metus savo gimtojoje šalyje. Ruklos PPC šeimai nuolat buvo teikiama medicininė pagalba, būtini vaistai, socialinių darbuotojų pagalba.

Sekmadienį paryčiais vaiko tėvas pranešė, kad vaikas sunkiai kvėpuoja. Buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, kuri iškart išvežė vaiką į gydymo įstaigą, čia vaikas ir mirė. Preliminari mirties priežastis – ūmus širdies ir plaučių veiklos sutrikimas.

Ruklos PPC išreiškia nuoširdžią užuojautą vaiko tėčiui. Jam teikiama psichologinė pagalba, rūpinamasi vaiko laidotuvėmis, sakoma pranešime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)