Birželio 7 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį AN-12, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį.

Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė, skrydžio plano neturėjo.

Tuo pačiu metu NATO orlaiviai atpažino AN-30, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo. Taip pat atpažino Rusijos Federacijos orlaivį Su-34 ir du orlaivius Su-35, skridusius iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies ir grįžusius į Rusijos Federacijos žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio planų neturėjo.

Tuo pačiu kilimu atpažino ir du Su-24MR, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio planų neturėjo. Atpažino du Su-27, skridusius tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities ir grįžusius į Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio planų neturėjo.

Birželio 11 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino Rusijos Federacijos orlaivį A-50, skridusį tarptautine oro erdve iš Rusijos Federacijos žemyninės dalies į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė, skrydžio plano neturėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)