Lietuvoje nuo koronaviruso sukeltos infekcijos mirė 45 žmonės, oficialiai laikomi pasveikusiais 563. Izoliacijos šiuo metu laikosi 624 asmenys.

Per antradienį dėl įtariamo koronaviruso ištirti 6 392 ėminiai, iki šiol iš viso ištirta 118 201 ėminys.

Kartenos ligoninėje patvirtintas 21 atvejis

Kretingos rajono meras Antanas Kalnius antradienį pranešė apie sudėtingą situaciją Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje. Pasak mero, iš 28 ligoninės pacientų 21 patvirtintas koronavirusas.

„Vakar vėlai vakare iš laboratorijos Klaipėdoje sulaukėme pirminių duomenų, kad iš 28 Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės pacientų 21 patvirtintas koronavirusas. 6 pacientų mėginiai buvo neigiami, dar vieno – rezultatų negauta. Duomenys ne galutiniai, be to, tik apie 10–11 val. turėtume sulaukti duomenų dėl ligoninės personalo mėginių (patikrinta 14 darbuotojų)“, – feisbuke rašo A. Kalnius.

Pasak mero, dar antradienio vakare sušauktame savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas izoliuoti ligoninę, prie pastato pradėjo budėti policijos ekipažas.
„Taip pat spręsta, kaip izoliuoti ligonius, kurių koronaviruso testas yra neigiamas. Šiuo metu priimtas sprendimas sveikus ligonius perkelti į antrą ligoninės aukštą, turintį visiškai atskirą įėjimą iš lauko“, – teigia A. Kalnius.

Jo teigimu, diskutuota ir apie galimybes išvežti ligoninius. Konsultuotasi tiek su Klaipėdos universitetine ligonine, rajono medicinos įstaigų vadovais, tiek su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru. Pasak mero, rekomenduota, kad židinys turi būti lokalizuotas vietoje.

„Kartu sutarta, kad naktį budėjęs personalas (2 žmonės) padirbs šiandien kiek ilgiau, iki bus rasta, kas juos pakeis. Drauge su visų rajono medicinos įstaigų vadovais ieškome, kas skubiai galėtų pakeisti ligoninės Kartenoje personalą (jiems bus mokami papildomi priedai, prireikus bus užtikrintas apgyvendinimas bei kt.).

Taip pat šiandien ryte neleista į darbą išeiti ligoninės virtuvės darbuotojams, maistas pacientams ir personalui vienkartinėje taroje vežamas iš Kretingos.

Pavesta skubiai atlikti Kartenos viešųjų erdvių dezinfekciją (ligoninės patalpos dezinfekuotos jau vakar). Kartu primygtinai raginu ir prašau Kartenos gyventojų griežtai laikytis karantino ir, kiek įmanoma, likti namuose.

Kaip virusas galėjo patekti į ligoninę, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras dar aiškinasi“, – rašo meras.