Konservatoriai išsakė nepasitenkinimą, kad tradiciškai opozicijai skiriamam Audito komitetui vadovaus valdančiosios daugumos atstovė, mat J. Vaickienė negali pasigirti parlamentine patirtimi. Tokius nuogąstavimus išsakė konservatorius Jurgis Razma, pabrėžęs, jog konservatoriai praėjusioje kadencijoje šį komitetą patikėjo „darbietei“ Loretai Graužinienei.

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku dirbs socialdemokratas Bronius Bradauskas, Europos reikalų komiteto pirmininku patvirtintas socialdemokratas Gediminas Kirkilas, Informacinės visuomenės plėtros komiteto galva bus tos pačios partijos atstovas Mindaugas Bastys.

Kaimo reikalų komiteto vadovu išrinktas Darbo partijos atstovas Saulius Bucevičius, Socialinių reikalų ir darbo komitetui vadovaus socialdemokratė Kristina Miškinienė, Sveikatos reikalų komitetui – „darbietė“ Dangutė Mikutienė.

Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininke patvirtinta Darbo partijos parlamentarė Audronė Pitrėnienė, Užsienio reikalų komiteto vadovu – socialdemokratas Benediktas Juodka.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto galva tapo „darbietis“ Valentinas Bukauskas.

Tiesa, valdantieji dar nesusitarė dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko posto.

Iš pradžių Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas buvo skirtas socialdemokratams, o Teisės ir teisėtvarkos – Darbo partijai. Kalbėta, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui galėtų vadovauti Juozas Bernatonis arba Julius Sabatauskas, o Teisės ir teisėtvarkos – Artūras Paulauskas, tačiau vėliau galvota atvirkščiai. Neoficialiomis žiniomis, sunkumų kelia A. Paulausko kandidatūra.

Ketvirtadienį nebuvo patvirtinti Ekonomikos ir Žmogaus teisių komitetų vadovai. Tačiau planuota, kad Ekonomikos komitetui vadovaus Julius Veselka, kuris šiuo metu yra išvykęs, o Žmogaus teisių komitetui – Leonardas Talmontas.

KomitetasPirmininkasPartija
Aplinkos apsaugosAlgimantas SalamakinasLSDP
AuditoJolita Vaickienė„Tvarka ir teisingumas“
Biudžeto ir finansų Bronius BradauskasLSDP
EkonomikosJulius Veselka (nepat.)„Tvarka ir teisingumas“
Europos reikalų Gediminas KirkilasLSDP
Informacinės visuomenės plėtrosMindaugas BastysLSDP
Kaimo reikalųSaulius BucevičiusDarbo partija
Nacionalinio saugumo ir gynybos LSDP/Darbo partija
Socialinių reikalų ir darboKristina MiškinienėLSDP
Sveikatos reikalųDangutė MikutienėDarbo partija
Švietimo, mokslo ir kultūrosAudronė PitrėnienėDarbo partija
Teisės ir teisėtvarkos LSDP/Darbo partija
Užsienio reikalųBenediktas JuodkaLSDP
Valstybės valdymo ir savivaldybiųValentinas BukauskasDarbo partija
Žmogaus teisiųLeonardas Talmontas (nepat.)Lenkų rinkimų akcija

Išrinkti ir kai kurie pavaduotojai

Audito komiteto pirmininko pavaduotoju tapo konservatorius Donatas Jankauskas, Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkais – liberalas Kęstutis Glaveckas ir Darbo partijos atstovas Petras Narkevičius.

Kaimo reikalų komiteto vicepirmininku išrinktas socialdemokratas Bronius Pauža, Socialinių reikalų ir darbo – konservatorius Rimantas Jonas Dagys, Sveikatos reikalų – konservatorius Antanas Matulas, Švietimo, mokslo ir kultūros – socialdemokratas Edvardas Žakaris, Užsienio reikalų – konservatorius Audronius Ažubalis, Valstybės valdymo ir savivaldybių – socialdemokratė Milda Petrauskienė.

Tiesa, opozicijoje dirbantys konservatoriai priekaištavo, kad kai kuriuose komitetuose pirmininkas ir pavaduotojai renkami iš valdančios daugumos.