Planuojama, kad per Seimo rudens sesiją, kuri prasidės rugsėjo 10-ąją, daugiausia dėmesio bus skiriama kitų metų valstybės biudžetui, planuojamai statyti atominei elektrinei ir šilumos ūkiui. Vyriausybė jau trečiadienį pranešė, kad Seimo rudens sesijai teikia 276 įstatymų projektus.

Pasak didžiausios Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Jurgio Razmos, laukia nelengva sesija, o svarbiausias darbas - patvirtinti 2012 metų valstybės biudžetą. J. Razma tikisi, kad Seimas galės paskelbti pensininkams gerą žinią, kad pensijos nuo kitų metų bus grąžintos į prieškrizinį lygį.

Seimo opozicijos lyderio "darbiečio" Vytauto Gapšio teigimu, aktualiausia tema rudenį bus šildymo kainos, joms būtina skirti dėmesio ir Seime. V. Gapšys prisiminė, jog energetikos ministras Arvydas Sekmokas žadėjo, kad Rusijos koncerno "Gazprom" tiekiamų dujų kaina Lietuvoje mažės, šildymas gyventojams nebrangs, o jei taip neatsitiks, bus reikalaujama, pasak Seimo opozicijos lyderio, ministro atsakomybės, jam gali grėsti dar viena interpeliacija.

Seimo opozicijos atstovai užsimena apie interpeliacijas taip pat keliems kitiems ministrams.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Algirdo Butkevičiaus nuomone, reikėtų inicijuoti darbo grupę, kuri nustatytų, kokia Teisingumo ir Užsienio reikalų ministerijų vadovų Remigijaus Šimašiaus ir Audroniaus Ažubalio atsakomybė dėl žiniasklaidos plačiai nušviestų istorijų, nedarančių kraštui garbės.