„Teismo posėdyje buvo pareikštas nušalinimas bylą nagrinėjančiam teisėjui ir visam Kauno apylinkės teismui. Nušalinimas motyvuotas vykstančiu ikiteisminiu tyrimu dėl A. Kandroto galimai pavogtos Ukrainos vėliavos nuo Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų pastato“, – Eltą informavo Kauno apylinkės teismas.

Teismas sprendimą dėl pareikšto nušalinimo sprendimą skelbs rugpjūčio 28 d.

A. Kandrotas-Celofanas liepos mėnesio pradžioje nuo Kauno apylinkės teismo pastato nukabino Ukrainos vėliavą ir ją pasiėmė su savimi. Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl atviros vagystės. Šiuo metu šis ikiteisminis tyrimas toliau atliekamas.

Ukrainos vėliavą nukabinęs A. Kandrotas-Celofanas tvirtino, kad, pagal Lietuvos įstatymus, kitos šalies vėliava ant institucijų pastatų gali būti iškelta tik tada, kai joje vieši kitų valstybių delegacija, o tuo metu teismas, kaip dėstė vyras, nedirbo.

ELTA primena, kad A. Kandrotas-Celofanas į teisminius ginčus su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu (AVPK) įsisuko po to, kai 2021 m. rugpjūtį Kaune buvo sustabdytas policijos pareigūnų, kurie pastebėjo, kad ant vyro vairuojamo automobilio buvo pritvirtini raudonos spalvos fone esantys, ne tai transporto priemonei priskirti registracijos numeriai. Žiniasklaidoje skelbta, kad A. Kandrotas-Celofanas buvo pastebėtas vairuojantis automobilį su Maltos ordino diplomatiniais numeriais.

2022 m. sausį A. Kandrotui-Celofanui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl transporto priemonių su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais vairavimo. 2022 m. kovą vyrui buvo paskirta 290 eurų bauda ir 6 mėnesiams atimta teisė vairuot transporto priemonę.

2022 m. balandį A. Kandrotas-Celofanas policijos sprendimą dėl baudos skyrimo ir teisės vairuoti atėmimo apskundė Kauno apylinkės teismui. Teismas iš dalies tenkino vyro skundą ir 2022 m. gruodį nutarė bylą grąžinti Kauno AVPK, įgalioti instituciją atlikti papildomą tyrimą, tačiau laikinosios sostinės policija šį sprendimą apskundė aukštesnės instancijos Kauno apygardos teismui, kuris bylą dar kartą grąžino Kauno apylinkės teismui nagrinėti iš naujo.

Anksčiau teistas A. Kandrotas-Celofanas yra kaltinamasis 2021 m. riaušių prie Seimo byloje, ją nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas. Šis aktyvus įvairių protestų dalyvis neseniai paskelbė įkūręs politinę partiją „Mes Lietuva“. Tiesa, Teisingumo ministerijos atstovai teigia kol kas partijos steigimo dokumentų nėra gavę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)