"Lietuvos kelio" atstovai teigia pasigendą teisingumo ir aktyvios socialinės politikos, kuri atitiktų Europos socialinės chartijos reikalavimus.

"Nors yra giriamasi, kad padidės mokytojų, dėstytojų atlyginimai, tačiau ir vėl užmirštamos kitos gyventojų grupės. A. Brazausko vyriausybės pažadai šiek tiek padidinti pensijas tikrai nepadės pensinio ir ikipensinio amžiaus žmonėms iškopti iš beviltiško skurdo", rašoma "Lietuvos kelio" kreipimesi.

Mitingo organizatorių požiūriu, valdžia taip pat nesilaiko Konstitucijos 19 ir 55 straipsniuose įrašytų nuostatų dėl sveikatos ir gyvybės apsaugos.

Kaip Eltai mitingo prasmę aiškino "Lietuvos kelio" pirmininko pavaduotojas Algimantas Zabulionis, pensininkai atsidūrė ties skurdo riba ir už jos, o Vyriausybė nesiima kardinalių priemonių gerinti jų gyvenimą.

"Ministras Pirmininkas sako, kad 2004 metų biudžetas socialiai orientuotas. Kodėl 2002 ir 2003 metų biudžetai nebuvo socialiai orientuoti? Kodėl finansų ministrė sako, kad žmonės turi laukti kainų šoko, kuris juos įvarys į karstą?" - piktinosi "Lietuvos kelio" politikas.

Anot A. Zabulionio, BVP augimą atitinkantį pensijų didinimą turi garantuoti įstatymas. Jo požiūriu, A. Brazausko vadovaujamos Vyriausybės sprendimas dėl socialiai orientuoto biudžeto sudarymo artėjant rinkimams yra populistinis.

Vienas pirmųjų kalbėtojų per mitingą buvo Lietuvos laisvės lygos vadovas Antanas Terleckas.

2003 m. birželio 23 d. Teisingumo ministerijoje įregistruotas "Lietuvos kelias" žada siekti konstitucinių vertybių įtvirtinimo, socialinio stabilumo, ekonominės plėtros, dvasinės kultūros pažangos ir stiprinti valstybingumą narystės ES sąlygomis.