„Su Vyriausiojo NATO pajėgų Europoje vado pavaduotoju aptarėme saugumo situaciją regione, tolesnius NATO planus dėl atgrasymo ir gynybos stiprinimo regione. Kalbėjomės, kaip toliau stiprinti NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinių grupių paramą iš oro ir jūros, įskaitant ir per atitinkamas pratybas Baltijos valstybėse, kovinį rengimą ir panaudojimo aspektus. Aptarėme karių dalyvavimą tarptautinėse operacijose“, - po susitikimo sakė J. V. Žukas.

J. Everardas taip pat apsilankė Rukloje dislokuotame Vokietijos vadovaujamame NATO priešakinių pajėgų batalione, kur susitiko su jo vadovybe, Lietuvos kariuomenės mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ atstovais.

Ketvirtadienį Vyriausiojo NATO pajėgų Europoje vado pavaduotojas lankėsi Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe Vilniuje, kuriame susitiko su Jungtinio štabo viršininku generolu majoru Vitalijumi Vaikšnoru, NATO pajėgų integravimo vieneto vadovybe. Jungtiniame štabe generolui buvo pristatytos Lietuvos kariuomenės pajėgų vykdomos tarptautinės operacijos, informacija apie saugumo situaciją Baltijos regione, aptartos Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad 2017“.