Namą Marytė įsigijo prieš šešerius metus. Išeiti iš tame pačiame kaime gyvenusio išgerdinėjančio sutuoktinio – moteriai prireikė daug drąsos ir ryžto. „Kriviliuose su vyru gyvenau 23 metus. Nors turėjome du vaikus, tačiau pagarbos iš vyro nesulaukiau. Tai buvo jo tėvų namai, tad vydavo iš jų, negražiai kalbėjo. Mušti nedrįso. Pasakysiu tiesiai šviesiai – galėjo gauti atsako, tad tvardėsi. Aš pati alkoholio nevartoju apie 15 metų ir su geriančiu vyru, patikėkit, labai sunku. Todėl išėjome“, – savo istorija dalijosi Marytė.

Nors pinigų neturėjo, tačiau netoliese susirado sodybą, už ją suderėjo 6 tūkstančius eurų, kuriuos išsimokėjo per trejus metus. Išsiskyrusi su priklausomybę turėjusiu vyru moteris gyveno ramiai, tačiau situacija kardinaliai pasikeitė, kai neseniai apgriuvo dalis namo, įtrūko pamatai.

Marytė su dukrele

„Kol vasara – nieko tokio. Bet tuoj ruduo. Labai stengiuosi – dirbu Vilniuje vieno prekybos centro kepyklėlėje. Keliuosi 2.30 val. nakties, išvykstu 3.40 val. Namo grįžtu 20 val. ir taip – keturias dienas. Kitas keturias laisva, tad skubu į mišką. Einu viena, dukros nesivedu, palepinu, dar vaikystė. Kadangi dirbu oficialiai kepyklėlėje, negaunu mergaitei nemokamo maitinimo“, – kalbėjo moteris.

Apgriuvus namui – dalį jo apkalė plėvele. „Buvo atvykę meistrai, sakė, jog reiks apie 20 maišų cemento, specialios plokštės. Aš nesuprantu tų statybinių dalykų, tik žinau, kad viena – nepajėgsiu. Aš esu dėkinga ir už gerus žodžius, palaikymą, tai irgi labai svarbu. O jeigu kas padėtų su pinigėliais ar statybinėmis medžiagomis – būčiau iki gyvenimo galo dėkinga. Gal kas nepasitiki, galvoja, kad palūšiu ištikus šiai nelaimei. Bet negaliu. Turiu išlikti stipri dėl savęs, dėl savo dvylikametės dukrelės“, – sako Marytė.

Moters gyvenimo istorija skaudi. Iš viso ji turi keturis vaikus. Du paskutiniai – nuo vyro iš Krivilių, kuris prieš dvejus metus mirė. Sodybą paliko vyresniajai dukrai. Dar du vaikai nuo vyrų, kurie taip pat išėję analipin.

„Nelaiminga aš tuo klausimu. Trys vaikai jau suaugę, tačiau dar nuomojasi būstus, kuriasi gyvenimus. Aš tik su savo dvylikamete dukryte likau. Nepasiduosiu tikrai, o jei kas išties pagalbos ranką – padarys labai gerą darbą“, – sakė Marytė.

Žmones, kurie neabejingi Marytės istorijai – galite jai pagelbėti pravesdami pinigėlių. Moteris bus dėkinga už bet kokio dydžio auką.

Norintys susisiekti su moterimi – galite tai padaryti. Kontaktus turi AlytusPlius.lt redakcija.

Marytė Jurgelevičienė LT 237300010150724741