Vietose prie barų, kur dažniausiai būriuodavosi gausus žmonių būrys, naktį iš šeštadienio į sekmadienį nematyti beveik nei vieno žmogaus. Galima išvysti tik pravažiuojančius policijos ekipažų automobilius.

Vyriausybė nusprendė Lietuvoje nuo pirmadienio įvesti karantiną, siekiant pristabdyti koronaviruso plitimą.

Lietuvos Vyriausybė (...) nusprendžia paskelbti visoje Lietuvos Respublikoje karantiną“, – šeštadienio vakarą Vyriausybės posėdyje paskelbė premjeras Saulius Skvernelis.

Po posėdžio jis sakė, kad sprendimai yra priimti „neišvengiamai, turint vienintelį tikslą – gelbėti Lietuvos žmonių gyvybes ir sveikatas“.

„Tai yra pagrindinis akcentas ir kriterijus. Visos kitos priemonės, kurios yra taikomos, kurios, deja, paveiks mūsų ekonomiką ir verslą, jos bus kompensuojamos“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Įvedus karantiną, nuo pirmadienio nakties iki kovo 30-osios Lietuvos piliečiams, su nedidelėmis išimtimis dirbantiems užsienyje, bus draudžiama išvykti iš šalies, į Lietuvą bus draudžiama atvykti daugeliui užsieniečių.

Užsienio šalių gyventojams bus suteikta trijų parų „humanitarinio koridoriaus“ galimybė kirsti šalį tranzitu, kad galėtų grįžti į savo valstybes. Paskutiniai užsieniečiai į Lietuvą bus įleidžiami iki kovo 19-osios vidurnakčio.

Taip pat bus uždarytos dauguma parduotuvių, išskyrus maisto prekių parduotuves, vaistines.