Orų entuziastų grupėje feisbuke žmonės dalijasi situacija iš įvairių Lietuvos vietų. Apie paryčiais pažadinusį stiprų vėją su lietumi praneša gyventojai iš daugelio šalies savivaldybių.

Kai kurie praneša apie nupūstus daiktus, o Šalčininkų rajone – apie vėjo nunešus batutus.

Kaip „Delfi“ teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė, per naktį ugniagesniai gelbėtojai šalinti nuvirtusių medžių vyko 23 kartus, tačiau didesnių nuostolių ar nelaimių išvengta.

PAGD duomenimis, ant važiuojamosios kelio dalies ir kitur nuvirtusių medžių gelbėtojai vyko šalinti 5 kartus Klaipėdos apskr., 5 kartus Alytaus apskr., 4 kartus Marijampolės apskr., 3 kartus Vilniaus apskr., po du kartus Kauno ir Panevėžio apskr. ir po vieną kartą Šiaulių bei Utenos apskr.

Kaip praneša, trečiadienio rytą, 4.18 val. gautas pranešimas, kad Alytaus mieste ant automobilio užvirto medis. Atvykus ir panaudojus grandininį pjūklą, medis supjaustytas ir pašalintas.

Grįžtant iš iškvietimo Prienų rajone taip pat pašalintas pavojingai pasviręs medis.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad trečiadienį ir toliau daug kur protarpiais palis, vietomis smarkiai, kai kur galima perkūnija. Vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, pajūryje iki 23 m/s.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją