„Turime labai puikių žinių – šiandien nesulaukta nei vieno pranešimo ir grasinimų nėra. Taip pat neturime jokios informacijos, kad būtų kreiptasi į policiją dėl konsultacijų. Tai galime preziumuoti, kad ataka bent jau šiuo momentu yra liovusi“, – LRT radijui ketvirtadienį ryte sakė V. Vitkauskas.

„Galime pasidžiaugti – ne mes vieni šį rytą, taip pat ir Latvija ir Estija, mūsų žiniomis, irgi nesulaukė nė vieno grasinimo per naktį“, – pridūrė NKVC vadovas.

Vis dėlto, jis įspėja, kad ši informacinė ataka bet kada gali atsinaujinti, todėl prašo žmonių išlikti budriais.

„Gali atsinaujinti, čia niekada negali būti apsaugotas ir labai nusiraminti mes nekviesime, vis tiek tas budrumas turi išlikti“, – pabrėžė V. Vitkauskas.

NKVC vadovo teigimu, šiuo metu yra atliekamas tyrimas ir aiškinamasi, kas yra atsakingas už 4 dienas trukusius grasinimus susprogdinimu. Visgi, anot V. Vitkausko, ši informacinė ataka siejama su Rusijos grupuotėmis.

„Braižas ir ta pati organizacija, istorinių patirčių iš kitų valstybių, matome, kad tai greičiausiai yra sietina su Rusijos grupuotėmis. Konkrečių atribucijų pateikti kol kas negalime, vyksta tyrimas“, – teigė jis.

ELTA primena, kad trečiadienio naktį šalies įstaigos, įmonės vėl sulaukė apie 2 tūkst. laiškų su grasinimais susprogdinti. Antradienį švietimo, ugdymo ir kitos įstaigos gavo virš 1000 pranešimų su grasinimais susprogdinti, pirmadienio naktį, anot policijos, tokių laiškų sulaukta apie 1,5 tūkst., o praėjusį penktadienį – apie 900.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad didžioji dalis grasinančių laiškų parašyta rusų kalba. Anot jo, laiškų su grasinimais siuntimas yra organizuota kibernetinė ataka, kurie siekiama sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)