Kaip skelbiama partijos pranešime, antras EP sąraše liko politologas dr. Vytautas Sinica. Už jo penketuke rikiuojasi energetikos ekspertas Almantas Stankūnas, teisininkas Ramūnas Aušrotas, filosofas dr. Marius Markuckas.

Toliau sąraše – buvęs Vilniaus universiteto prorektorius dr. Kęstutis Dubnikas, filosofas dr. Laisvūnas Šopauskas, duomenų architektas Julius Neviera, pedagogė Alina Laučienė, gydytoja dr. Daiva Jakubonienė, politologas, atsargos karininkas Marius Parčiauskas.

Viso sąraše yra maksimalus galimas kandidatų skaičius – 22. Paskutiniu numeriu jame – žurnalistas, keliautojas, laidų vedėjas Šarūnas Jasiukevičius.

Suvažiavimo metu taip pat Partijos pirmininku perrinktas V. Radžvilas, pavaduotojais – V. Sinica ir K. Dubnikas. Išrinkta naujos sudėties partijos Valdyba ir Taryba, Etikos ir Kontrolės komisijos.

Taip pat patvirtintos rezoliucijos dėl ugdymo valstybine kalba užtikrinimo, nepritarimo daugybinės pilietybės įteisinimui, tikrosios šeimos politikos ir persekiojimo už politines pažiūras Lietuvoje.

Įvairiais aspektais atnaujinta ir partijos programa. Kaip akcentavo V. Sinica, svarbiausi pakeitimai – programos gynybos ir saugumo skyriuje.

EP rinkimai Lietuvoje vyks šių metų birželio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)