Kaip pirmadienį pranešė NŠA, A. Aldakauskas įstaigoje šiuo metu eina Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas.

„Aidas Aldakauskas jau yra laikinai ėjęs NŠA vadovo pareigas praėjusių metų vasarą, vykstant atrankai į NŠA direktoriaus pareigas. (...) Jo gebėjimai leis užtikrinti sklandų įstaigos darbą iki to momento, kai bus atrinktas ir darbą pradės nuolatinis, penkerių metų kadencijai paskirtas vadovas”, – išplatintame pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Nurodoma, kad konkursas NŠA direktoriaus atrankai bus paskelbtas artimiausiu metu.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę NŠA direktorė Rūta Krasauskienė pasitraukė iš užimamų pareigų. Kaip tuomet teigė G. Jakštas, sprendimas bendru sutarimu buvo priimtas dėl vėluojančių svarbių darbų, kurie yra pavesti įstaigai.

Vėliau socialiniame tinkle „Facebook“ ministras rašė, jog R. Krasauskienei ši kadencija buvo ne pirmoji, o prieš ją pradedant buvo žadėta minėtas problemas išspręsti.

R. Krasauskienė praėjusiais metais laimėjo konkursą ir penkerių metų kadencijai buvo perrinkta į NŠA vadovo pareigas.

R. Krasauskienė yra dirbusi mokytoja, vadovavo Vilniaus Žemynos gimnazijai, buvo Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos gimnazijų vadovų asociacijos viceprezidentė, Lietuvos švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja, 2020 metais paskirta NŠA vadove.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją