Naujas N. Venckienės paieškos detales atskleidė generalinio prokuroro pareigas laikinai einantis generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis. Pasirodo, JAV teisėsauga greitai sureagavo į Lietuvos pusės prašymą padėti ieškant Seimo narės. Tačiau amerikiečių paieškos vaisių nedavė – net garsiojo Federalinių tyrimų biuro (FTB) agentai „Drąsos kelio“ lyderės nerado.

„Siekiant nustatyti jos (N. Venckienės – DELFI) buvimo vietą, nuo paieškos paskelbimo iki šios dienos buvo atlikta daugybė proceso veiksmų. Tarp jų – du kartus kreiptasi su teisinės pagalbos prašymais į JAV teisėsaugos institucijas.

Atsakymas į pirmąjį teisinės pagalbos prašymą gautas. Jame nurodyta, kad prašymą vykdę FTB pareigūnai atliko daugybę veiksmų, bendravo su su N. Venckiene siejamais asmenimis, tačiau negavo duomenų apie tikslią jos buvimo vietą ir negalėjo jai įteikti šaukimo atvykti į apklausą“, - kalbėjo D. Raulušaitis.

Lietuva FTB pagalbos prašo antrą kartą. Anot D. Raulušaičio, pateiktas antras teisinės pagalbos prašymas, tačiau į jį atsakymas kol kas negautas.

Seimo narys Petras Gražulis ne sykį kartojo „turintis duomenų“, kad N. Venckienės „nebėra gyvųjų tarpe“. D. Raulušaitis Seimo tribūnoje užtikrino, kad tokių duomenų nėra.

„Prokuratūra neturi duomenų, kad N. Venckienė būtų mirusi. Ir tikisi, kad ji yra gyva“, - sakė D. Raulušaitis.

DELFI primena, jog N. Venckienė Lietuvoje nesirodo nuo praėjusių metų balandžio, kai neteko Seimo narės imuniteto. Konstitucinis Teismas konstatavo, kad Seimo posėdžiuose nesirodanti parlamentarė sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją. Kitą savaitę Seime numatomas balsavimas dėl parlamentarės mandato panaikinimo.