„Tai – mūsų visų sugadinti gyvenimai. Ketveri metai nuolatinio purvo, nuolatinio persekiojimo, nebūtų dalykų. Kiekvienas turi atsakyti už savo darbus“, - „Infodienai“ sakė Goda Ūsienė.

Aleksandras Ūsas, Guoda Sakalinskaitė-Ūsienė ir Aldona Ūsienė
Kokio žalos atlyginimo sieks, moteris neįvardija, bet dokumentus prokuratūrai dėl šmeižto jau ruošia. „Aš apie sumas negalvoju dabar, tiesiog noriu, kad tas žmogus, neapykanta degančiu veidu, sulauktų atpildo. Mes gyvenome nuolatinėje įtampoje. Masinė psichozė buvo pasiekusi apogėjų. Natūralu, kad visi mūsų šeimoj jautė įtampą, negalėjo ramiai gyventi, mes nuolat saugojomės.“, - prisimena G. Ūsienė. 

Kad N.Venckienė atsakytų už šmeižtą, siekia ir nužudyto Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus artimieji. „Mes patys stengėmės padėti prokuratūros darbuotojams, surinkom visą medžiagą iš žiniasklaidos, iš televizijų, samdėme ekspertus, kad padarytų ekspertizę. Visi tie duomenys yra prokuratūroje. Mes jau tikimės, kad generalinis prokuroras vėl kreipsis į Seimą ir bandys atiduoti kaltinamuosius į teismą, - viliasi teisėjo sesuo Sigita Uogintienė. - Per šitą šmeižtą nukentėjo ir sesės, nukentėjo ir mūsų sūnėnai, kurie atsakingus darbus dirba. Mums labai svarbu, kad būtų pasakyta tiesa.“

Dėl J.Furmanavičiaus šmeižto prokuratūra jau atlieka tyrimą, tačiau įtarimai N.Venckienei dar nėra pareikšti. Parlamentarei gresia atsakyti už nužudytojo šmeižtą, jo atminimo paniekinimą bei neteisingų duomenų teikimą.

Ar generalinis prokuroras dar kartą kreipsis į parlamentarus dėl N.Venckienės neliečiamybės, kad galėtų ją bausti už šmeižtą, paaiškėti turėtų per mėnesį.

Susisiekti su N.Venckiene nepavyksta nė vienu iš jos telefono numerių. Ji dingo iškart, kai Seimas atrišo rankas prokurorams imtis tyrimų. Siekusi nuo teisingumo slapstytis po neliečiamybe, jos netekusi, N.Venckienė pradingo taip, kad net partijos kolegos nežino, kur ši. Pasak partijos bendražygio Jono Varkalos, parlamentarė susirgo „valstybės apgultimi“. Jei Seimo narė nepateiks nedarbingumo pažymėjimo, už praleistus posėdžius bus nuriekta dalis jos algos.