Pagal Seimo statutą, frakcijai suformuoti reikalingi bent septyni parlamentarai. Jei Seimo narei N. Venckienei planuojama apkalta baigtųsi nesėkmingai, šiai frakcijai pritrūktų narių.

Tokiu atveju, kaip LRT.lt teigia politologas A. Krupavičius, „Drąsos kelio“ frakcija gali ieškoti naujų narių. „Galbūt iš mišrios Seimo narių grupės ar kitų frakcijų. Nes kai kurie politikai gana aktyviai rėmė Garliavos istoriją. Tikėtina, kad jiems pavyks išlikti vandens paviršiuje ir išlaikyti frakciją. Bet taip pat tikėtina, kad frakcija gali būti panaikinama, frakcijos nariai pradėtų migruoti į kitas frakcijas“, – aiškina politologas.

„Kai subyrės, tada ir žiūrėsim. Dar kol kas nesubyrėjom, kol kas esam septyniese. Optimistai gyvena ateitimi, pesimistai praeitimi, o mes, kaip normalūs žmonės, gyvename dabartimi. Nėra nei ateities, nei praeitis mūsų laužia, matysim, kaip bus. Nėra mano vieno nuomonė, gali būti bendras sutarimas“, –LRT.lt kalbėjo „Drąsos kelio“ frakcijos Seime narys Jonas Varkala.

Savo ruožtu kitas šios frakcijos narys Valdas Vasiliauskas LRT.lt teigia, kad viskas numatyta rinkimų įstatymu. „Jei taip nutiktų, tai turėtų ateiti kitas, kuris liko pirmas nuo tų, kurie pateko. Tai būtų MRU profesorius Gintaras Aleknonis, o jei jis atsisakytų, tuomet būtų Stasys Brundza“, – skaičiuoja parlamentaras.