Seimo narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius vėlyvą penktadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje – trečiąsyk pakeista požeminės perėjos siena.

Ir prie parlamentaro pasidalintos nuotraukos, ir ant požeminės perėjos sienos prašyti žodžiai: „NEUŽSPALVINKITE MŪSŲ – MES IRGI LIETUVOS VAIKAI!“

Delfi primena, kad požeminės perėjos sieną LGBT vėliavos spalvomis papuošė menininkai Karolina Rimkutė ir Linas Salučka.

Sieną nudažę menininkai sakė suprantantys, kad vaivorykštė ją puoš laikinai – teigė netgi laukiantys ją papildysiančių užrašų, piešinių, ir visai nesvarbu, pozityvūs ar negatyvūs jie bus. „Todėl šiai akcijai pasirinkome viešą erdvę, norisi gyvo dialogo, išeiti iš virtualios, karantininės erdvės į viešą“, – šią savaitė Delfi sakė K. Rimkutė.

Piešiniui ant sienos leidimo nereikėjo – ši požeminė perėja viena tokių, kur galima legaliai piešti. Vilniuje nustatytos vietos, kur grafičius galima piešti be leidimo, sąrašą galima rasti ČIA. Vaivorykštę nupiešę menininkai sužinoję apie pokytį tikino per daug nenuliūdę, juk iš pat pradžių nekantriai laukė, kaip toliau gyvens ši siena.

„Esame nustebę, kad taip greitai dingo. Siena visų, visi gali piešti – trispalvė niekam nėra įžeidimas. Bet atsiranda tas momentas, kad tai nėra tiesiog patriotai, o homofobai, kurie prisidengę patriotizmu. Įdomus veiksmas, atskleidžiantis kai kurių žmonių baimes. Nuotaika nesubjuro, nereiktų į tai žiūrėti pesimistiškai – uždažyta tai uždažyta. Šita tema dažniausiai nėra dialogo, bandoma nutildyti. Bet reikia nebijoti, nesileisti nutildomiems, toliau kalbėti, užsiimti kūrybinėmis iniciatyvomis“, – sakė K. Rimkutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2310)