Kaip DELFI informavo Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistė Jūratė Albrektienė, apie Klaipėdos Sulupės gatvės daugiabutyje klykiantį kūdikį pareigūnams pranešė moteris, kuri bandė patekti į butą, skambino, beldėsi, bet durų niekas neatidarė.

Į vietą atvykę pareigūnai iškvietė ugniagesius gelbėtojus, kurie per langą antrame aukšte įėjo į butą, kuriame rado vieną paliktą vaiką.

„Po medicininės apžiūros smurto požymių nepastebėta, tad mažylis buvo išvežtas į globos įstaigą, o informacija apie jį perduota Vaiko teisių apsaugos specialistams“, - sakė J. Albrektienė.

Patyrė didžiulę traumą

Klaipėdos miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Gražina Aurylienė DELFI teigė, jog anksčiau mažylio šeima į jų akiratį nebuvo patekusi. Kaip sakė kaimynai, pusantrų metukų vaiką augino viena mama.

„Kada konkrečiai moteris išėjo iš namų palikusi mažylį vieną, dar nežinome. Kol kas jos rasti nepavyko. Iš tiesų labai neaiškūs dalykai“, - kalbėjo G. Aurylienė. Pranešimą apie vieną paliktą vaiką tarnyba gavo antradienį po pietų.

„Pasirūpinom tuo vaikiuku. Jis dabar globos institucijoje. Medikai po apžiūros konstatavo, kad medicininės pagalbos teikti nereikia, tačiau, žinoma, tokio amžiaus mažyliui likti vienam – didžiulė trauma, - pabrėžė specialistė. - Neaišku, kiek jis išbuvo vienas, juk tokio amžiaus negali netgi pats pasiimti gerti. Kol neradome mamos, tik spėlioti galime, kas atsitiko ir kiek laiko jis buvo vienas“.

Per policiją mamos paieška dar neskelbiama, tikimasi, kad pavyks rasti per artimuosius, pažįstamus.

„Jei mama nepasiims vaiko, stengsimės perduoti jį artimiesiems, kad vaikas kuo mažiau laiko praleistų institucijoje“, - sakė G. Aurylienė.

Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja dėkojo klaipėdiečiams, kad nėra abejingi, praneša apie vienus paliktus, neprižiūrimus ar smurtą patiriančius vaikus. Į kiekvieną pranešimą, net jei yra anoniminis, reaguoja ir policijos pareigūnai, ir vaiko teisių apsaugos specialistai.