Atlikus privalomas procedūras, G. Michnevičiūtė pareigas Jungtinėse Valstijose turėtų pradėti eiti nuo kitų metų pradžios. Ji skiriama trejų metų kadencijai.

G.Michnevičiūtė daugelį metų dirbo žurnalistikos srityje: yra dirbusi dienraštyje „Respublika“, žurnalui „Moteris“ ji vadovauja daugiau nei dešimtmetį.

„Kai prieš 11-ka metų ėmiau vadovauti seniausiam Lietuvoje žurnalui "Moteris" - tai man buvo didelis iššūkis. Žurnalui reikėjo pokyčių ir man kartu su kolektyvu pavyko leidinį vėl padaryti skaitomiausiu mėnraščiu Lietuvoje. Sakyčiau, net savotišku kultūriniu fenomenu, nes šiame leidinyje kaip niekur kitur rasite daugiausiai pačių įvairiausių Lietuvos kultūros sričių asmenybių. Dabar, manau, atėjo laikas naujam ne tik mano gyvenimo, bet ir žurnalo posūkiui. 2020 m. šis leidinys švęs 100 meto jubiliejų, tad jam irgi reikia šviežio kraujo ir idėjų. O aš bandau priimti naują iššūkį“, – sakė G. Michnevičiūtė.

Ministerija nurodo, kad dirbdama žurnalistinį darbą G.Michnevičiūtė įgijo daug patirties įgyvendindama tarptautinius projektus, taip pat ir kultūros srityje.

„Labai tikiuosi, kad naujoji atašė svariai prisidės prie to, kad Lietuvos menininkai atrastų JAV rinką, o šios šalies meno institucijos dar geriau susipažintų su Lietuvos menininkais. Siekiant šių tikslų atašė institucija buvo perkeltas į Niujorką, nes tikroji JAV meno sostinė yra būtent čia. Tikimės, kad tai palengvins atašė sąlygas“, – pranešime teigia kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

„Žurnalui „Moteris“ Gražina vadovavo daugiau nei 11 metų, tad noras siekti naujų karjeros iššūkių yra natūralus. Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad būtent šis žmogus atstovaus Lietuvos menininkams, padės jiems atrasti JAV rinką“, – sako DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

Konkursą laimėjęs pretendentas gali pradėti eiti pareigas gavęs specialiųjų tarnybų patikimumo pažymą bei pritarus Užsienio reikalų ministerijai.