„Ponas M. Majauskas įteikė savo atsistatydinimo, išėjimo iš frakcijos pareiškimą formaliai. Tai mes be jokių diskusijų ar replikų jį patvirtinome ir atsisveikinome“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Politikė nemano, kad pasitraukus M. Majauskui, valdančiosios daugumos sumažėjimas iki 73 narių turės kokių nors dramatiškų pasekmių.

„Mes visada šiuos porą metų gyvename trapioje situacijoje, tai nemanau, kad dramatiškai bus kažkokių pokyčių, bet svarbiausiais klausimais visada ieškome platesnio palaikymo ir pritarimo Seime“, – sakė ji.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė taip pat akcentuoja, kad po M. Majausko apsisprendimo dalyvauti Vilniaus mero rinkimuose, net ir politiko likimą frakcijoje palaikę Seimo konservatoriai savo nuomonę pakeitė.

„Dramatiškai, man atrodo, pasikeitė situacija po vakarykščio jo pareiškimo dėl kandidatavimo į merus. Tai jau tie kolegos, kurie turėjo tokį atlaidesnį požiūrį, keitė savo retoriką. Bet šiandieną apie tai nebediskutavome, tai nebėra prasmės kalbėti, kas būtų buvę, jeigu būtų buvę“, – pabrėžė ji.

Dėl BFK pirmininko spręs kitą savaitę

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad konservatorių frakcija dėl naujojo BFK pirmininko apsispręs ateinančią savaitę. Politikė mano, kad greičiausiai frakcijoje bus svarstoma ne tik viešai lūkestį užimti BFK pirmininko postą išsakiusio Seimo nario Justo Džiugelio kandidatūra, tačiau ir kitos.

„Mes patys kolegos tarpusavyje svarstome tas kandidatūras, kurios čia kažkada ir viešumoje buvo pasirodę: Mindaugo Lingės, Andriaus Vyšniausko, kitų“, – vardino ji.

Konfliktas tarp M. Majausko ir konservatorių kilo nesutarus dėl PVM lengvatos maitinimo įstaigoms. Partijos prezidiumas pastarąją savaitę apsisprendė M. Majauską pašalinti iš TS-LKD narių gretų.

Antradienį M. Majauskas pareiškė, kad, neturėdamas reikiamo savo kolegų palaikymo, pats traukiasi iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigų. Tai parlamentaras pranešė po to, kai, valdantiesiems boikotavus slaptą balsavimą, nepavyko nepasitikėjimo procedūra juo kaip BFK pirmininku. Ketvirtadienį politikas pranešė, kad savo noru traukiasi ir iš konservatorių frakcijos Seime.

M. Majauskas taip pat priėmė sprendimą kelti savo kandidatūrą į Vilniaus merus. Mero posto jis sieks kaip savarankiškas kandidatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją