Policijos pareigūnai konstatavo, kad A. Svarinskas automobiliu „Audi 80” važiavo net 88 km/val. greičiu, nors toje vietoje leistinas maksimalus greitis buvo 50 km/val. Šį pažeidimą jis padarė praėjusių metų spalio 12-ąją, apie 14.20 val. Anykščių rajone, kelyje Radiškis-Anykščiai-Rokiškis.

Už padarytą Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą dvasininkui policija skyrė 410 litų baudą. A. Svarinskas įsitikinęs, kad tai – per griežta nuobauda, todėl kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydamas ją sušvelninti.

A. Svarinsko skundą administracinio teisės pažeidimo byloje penktadienį išnagrinėjusi teisėja Ieva Gavelytė-Kalytienė nusprendė jį patenkinti – baudą sumažino iki 200 Lt. Tokiai nuobaudai teisme pritarė ir policijos atstovas.

Tiesa, A. Svarinskas siekė išvis išvengti baudos – už padarytą šiurkštų KET pažeidimą jam esą galėtų būti skirtas įspėjimas.

„Teismas pažymi, kad skiriama administracine nuobauda sukeliamos atitinkamos neigiamos pasekmės pačios savaime neturėtų būti laikomos aplinkybe, sudarančia pagrindą švelninti administracinę nuobaudą, nes neigiami padariniai yra natūralus teisės pažeidimo rezultatas, apie kurį asmenys yra informuojami iš anksto įstatyme įtvirtinant draudžiamas veikas bei nustatant už jas konkrečias sankcijas“, – nutartyje pabrėžė teisėja.

Pasak teismo, A. Svarinskui skirta švelnesnė nei įstatyme numatyta nuobauda, nes jis dėl padaryto pažeidimo nuoširdžiai gailisi, yra 88 m. amžiaus, serga.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad A. Svarinskas per pastaruosius metus jau antrą kartą įkliuvo dėl greičio viršijimo – 2011-ųjų lapkričio 4-ąją automobiliu „Audi 80“ važiavo 81 km/val. greičiu, nors leistinas buvo 50 km/val. greitis.

Greitį viršijęs A. Svarinskas nebuvo linkęs komentuoti padaryto pažeidimo. „Sergu ir neturiu laiko, tegul žaidžia jie“, – kalbėdamas apie bylą teisme sakė jis.

Paklaustas, kaip gyventų, jeigu dėl KET pažeidimų netektų vairuotojo pažymėjimo, monsinjoras nevyniojo žodžių į vatą: „Tegul ima, tada bus dar trečias ordinas Lietuvos Respublikai – du jau turiu, Vyčio Kryžiaus ir Šaulių žvaigždės, štai taip aš vertinu“.