Penktadienį vykusiame LŠDPS visuotiniame pirmininkų susirinkime, kuriame buvo svarstoma tolimesnė streiko eiga, nutarta nuo lapkričio 27 d. pereiti prie pasyvių streiko veiksmų. Gruodžio 5 dieną grįžus prie aktyvaus mokytojų streiko, bus siekiama išreikšti švietimo bendruomenės nuomonę apie susidariusią situaciją dėl mokytojų atlyginimų.

Profsąjunga praneša, kad jos atstovai gruodžio 5-ąją stebės ir Seimo posėdį, kuriame tą dieną bus priimamas kitų metų valstybės biudžetas.

,,Ieškokime sprendimų ir susitarimo. Jeigu mes rastumėme sutarimą su visomis politinėmis partijomis dėl švietimo ateities, tai visi galėtumėme pasakyti, kad valstybei iš tikrųjų rūpi jos ateitis, vaikai ir mokytojai“, – sako LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas.

ELTA primena, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) trečiadienį atnaujino mokytojų streiką, prasidėjusį rugsėjo pabaigoje. Sprendimas spalio viduryje paskelbti pertrauką buvo priimtas po to, kai profsąjungai nepavyko su rasti sutarimo su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) dėl pedagogų atlyginimo didinimo kitais metais.

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) duomenimis, penktadienį streikavo 2,2 tūkst. ugdymo įstaigų darbuotojų, iš jų – 1,94 tūkst. mokytojų.

Profsąjungos mokytojų netenkina švietimo ministerijos siūlymas darbo užmokestį kitais metais didinti 21 proc. – po 10 proc. nuo sausio ir rugsėjo mėnesių. A. Navicko vadovaujama profesinė sąjunga prašo kitų metų biudžete numatyti didesnį mokytojų atlyginimų kėlimą – po 15 proc. nuo sausio ir rugsėjo.

Streikas atnaujinamas tuo metu, kai Seime svarstomas Vyriausybės parengtas kitų metų valstybės biudžetas. Mokytojai tikisi, kad parlamento nariai išgirs jų prašymą labiau kelti atlyginimus kitais metais ir priims jiems palankias biudžeto korekcijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)