Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacija primena, kad prašymą reikėtų pateikti bent vieną dieną iki rugsėjo 1d. arba per kitą terminą, kuris numatytas įmonės vidaus tvarkose. Taip pat įspėja, kad jei nebus suderintas laisvas pusdienis su darbdaviu, bus laikoma, kad padarėte pravaikštą.

„Teisę į laisvą pusdienį, už kurį darbdavys privalo sumokėti vidutinį darbo užmokestį, turi teisę visi darbuotojai, jei jie neturi teisės į mamadienius, tėvadienius ir augina vaiką iki 14 metų, kuris mokinasi mokykloje ar priešmokyklininio ugdymo klasėje. Laisvą pusdienį gali pasiimti abu tėvai“, – teigiama asociacijos feisbuko paskyroje.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija anksčiau informavo, kad rugsėjo 1-osios šventei, rengiamai mokyklose, galioja tie patys saugumo reikalavimai, kaip ir visiems viešiems renginiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)