„Popiet - Utenoje. Susitiksime su meru, administracijos direktoriumi, Utenos regiono aplinkosaugininkais. Pristatysiu Liberalų ir centro sąjungos kandidatą šioje apygardoje - Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos akto signatarą M. Laurinkų", - rašė A. Čaplikas.

Pats M. Laurinkus DELFI sakė dar nesąs tikras dėl savo kandidatavimo visu šimtu procentų, bet pripažino, kad Utenoje lankosi kaip galimas kandidatas.

„Kol kas aš dar tik žiūriu tiktai. Šiandien lankysiuos Utenoje, bet dabar daug kur lankausi, žinoma ir šiandien lankysiuosi. Bet aš dar neįstojau į jokią partiją ir dar nesu patvirtintas (kandidatas - DELFI). Nuvažiuosiu, pakalbėsim ir pasakysiu", - abstrakčiai kalbėjo M. Laurinkus.

Paklaustas, ar mandato ketina siekti Utenos vienmandatėje apygardoje, ar bus kandidatu ir partijos sąraše, M. Laurinkus sakė, jog tai priklauso ne nuo jo.

„Vienmandatėje tai aš jau rinksiuosi kur nors, tai faktas, o kokiu būdu, kaip ir su kuo galutinai nuspręsime", - sakė pašnekovas.

Liberalentristų lyderis A. Čaplikas teigė, kad M. Laurinkui bus pasiūlyta ir vieta partijos kandidatų sąraše į daugiamandatę apygardą, tačiau dėl konkrečios pozicijos sąraše spręs tiek partijos taryba, tiek valdyba.

DELFI primena, kad praėjusių metų vasarį M. Laurinkus dalyvavo rinkimuose į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kaip Gedimino Vagnoriaus vadovaujamos Krikščionių partijos kandidatas. Tačiau partijos sąrašas negavo nė vieno mandato.