„Matau, kad bent jau prezidento patarėjai klajoja tokioje beorėje erdvėje ir šiek tiek nesiorientuoja aplinkoje, kur jie yra ir kas Lietuvos Konstitucijoje parašyta. Paskutinis pafilosofavimas apie šeimos santykius, kaip valdoma valstybė – turiu omenyje Skaisgirytės pareiškimus apie jaunesnį brolį, vyresnį brolį, įdukras, įseseres ir kitus šeimos narius – iš tikrųjų atrodo prastai“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Mitalas.

„Jeigu taip yra jau šnekama prezidento rūmuose, tai gal jiems reikėtų padėti susiorientuoti, vis tik, kur jie yra“, – paragino jis.

Taip politikas reagavo į prezidento Gitano Nausėdos patarėjos Astos Skaisgirytės interviu Eltai išsakytus teiginius, kad „prezidentui natūraliai nepatinka“, jeigu Vyriausybė bando apriboti jo galias.

Tokiu atveju, vaizdžiai tarė ji, šalies vadovas elgiasi lyg vyresnysis brolis, kurio jaunesnioji atžala privalo klausytis.

Visgi, Laisvės frakcijos Seime seniūnas kol kas vienareikšmiškos nuomonės dėl kitos valdančiųjų įstatyminės iniciatyvos – dėl atstovavimo Europos Vadovų Taryboje (EVT) – neturi. Nors sutinka, jog dažnu atveju į EVT turėtų vykti ne prezidentas, bet premjerė, V. Mitalas tvirtina – išspręsti diplomatinio korpuso paskyrimų klausimus yra svarbiau.

„Labai svarbu, kas (įstatyme – ELTA) būtų parašyta, nes jokio juodraščio nesu matęs ir tikrai neprisiekinėsiu, kaip galėčiau balsuoti dėl dalyko, kurio nemačiau akyse“, – teigė jis, klausiamas apie konservatorių siūlymus dėl EVT įstatymo.

„Tas klausimas šiaip jau yra paskesnis, nes ambasadorių skyrimo klausimas, mano supratimu, yra daug svarbesnis nei ta istorija dėl EVT“, – pažymėjo jis.

Valdantieji tvirtina, kad jau pavasario Seimo sesijoje pateiks ne kartą „į stalčių padėtą“ iniciatyvą, reglamentuoti Lietuvos atstovavimo EVT tvarką.

Nepaisant išsakytų šalies vadovo Gitano Nausėdos prieštaravimų, parlamento daugumai priklausantys parlamentarai pasiruošę siūlyti galimybę ne tik prezidentui, bet ir premjerui lankytis ES lyderių posėdžiuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)