„Su giliu liūdesiu pranešame, kad šiandien netekome Sūrių festivalio sielos, organizatoriaus ir įkvėpėjo Audriaus Jokubausko. Nuoširdi užuojauta šeimai, artimiesiems, draugams. Atsisveikinimo detales paskelbsime vėliau“, – skelbiama pranešime.

Ilgiau kaip dešimtmetį Varėnos rajono Kabelių kaime veikiančiai sūrinei „Varinis puodas“ vadovavęs A. Jokubauskas – tikra smulkiosios sūrininkystės legenda. Buvęs žinomas breiko šokėjas, užaugęs Kaune ir studijavęs Vilniuje, po kelionės į Prancūziją apsisprendė išsikraustyti į kaimą ir imtis sūrininkystės.

Nuo 2014 m. Druskininkuose drauge su bendraminčiais jis organizuodavo tarptautinius sūrių festivalius, propaguojančius tvaraus ūkininkavimo ir smulkiosios sūrininkystės tradicijas.

A. Jokubausko mirtimi pasibaigusi tragiška nelaimė nutiko ūkyje – vyrą subadė bulius.

Velionio draugai kviečia paremti netikėtos nelaimės ištiktą šeimą. Paaukoti galite į sąskaitą LT107300010086332883 Jovitai Jokubauskienei.

K. Navickas ir R. Malinauskas reiškia užuojautas


Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir Druskininkų rajono meras Ričardas Malinauskas reiškia užuojautas dėl garsaus Lietuvos sūrininko, tarptautinio Sūrio festivalio Druskininkuose sumanytojo ir organizatoriaus A. Jokubausko mirties.

„Jis buvo daugiau nei sūrininkas iš Kabelių ar Dzūkijos. Audrių sutikus pirmą kartą teko išsižioti iš nuostabos, o vėliau, laidant užuominas, kiek tas kaunietis, breiko šokėjas, išbus kaime, teko ilgam užsičiaupti. Ryžto, ištvermės, atvirumo savo pavyzdžiu mokei mus visus, ačiū“, – žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko užuojautą dėl sūrininko mirties ketvirtadienį paskelbė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Šviesiais prisiminimais apie A. Jokubauską taip pat pasidalino Druskininkų meras R. Malinauskas.

„Jis buvo jaunas, veržlus, aktyvus žmogus, kūrė nuostabų renginį Druskininkuose, kuris buvo svarbi mūsų kultūrinio gyvenimo dalis. Dar praėjusią savaitę buvome susitikę, aptarėme Sūrių festivalio organizacinius klausimus, mūsų įsipareigojimus ir išsiskirstėme su dideliais ir gražiais ateities planais. Deja...“, – asmeninėje Facebook paskyroje parašė R. Malinauskas.

Apie A. Jokubausko netektį visuomenei trečiadienį Facebook pranešė Sūrių festivalio organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)