Skaudžią žinią taip pat patvirtino ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

Tarnybos vadovė reiškia užuojautą ir pažymi, kad ši nelaimė pastūmėjo ieškoti papildomų sprendimų ir priemonių smurto atvejų matomumui didinti.

„Šiuo metu vaiko teisių gynėjai dalyvauja ministerijos sudarytoje darbo grupėje, kuri analizuoja įvykio aplinkybes. Šis sukrečiantis įvykis skatina ieškoti papildomų sprendimų ir priemonių, kurios didintų smurto atpažįstamumą bei visuomenės įsitraukimą pranešti apie pastebėtus neramumus, taip pat leistų specialistams pasiekti sunkumų turinčius žmones ir suteikti jiems savalaikę pagalbą“, – trečiadienio vakarą išplatintame pranešime žiniasklaidai teigė I. Skuodienė.

Po tragiškos kūdikio žūties Navickienė ragina daugiau dėmesio skirti socialinių paslaugų aprėpčiai ir kokybei

Po tragiškos žinios apie tėvo pro langą išmesto kūdikio žūtį socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė ragina savivaldybių merus daugiau dėmesio skirti socialinių paslaugų apimčiai bei jų kokybei, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Raginu visų savivaldybių merus atkreipti didesnį dėmesį tiek į socialinių paslaugų aprėptį, tiek į jos kokybę. Tik veikdami išvien ir turėdami bendrą prioritetą, galėsime pasiekti, kad saugesnė aplinka būtų užtikrinta visiems Lietuvos vaikams,“ – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Ministrė pažymi, kad po įvykio kartu su šeimai paslaugas teikusiomis institucijomis ministerija ėmėsi atvejo tyrimo.

Primename, kad nelaimė įvyko lapkričio 17-ąja, šeštadienį, Klaipėdoje. Kūdikis buvo paguldytas į ligoninę ir ten gydomas.

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį leido suimti kūdikį pro langą Klaipėdoje galimai išmetusį vyrą, pranešė prokuratūra.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime spaudai, teismas tenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro prašymą skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – įtariamajam, galimai pro buto langą išmetusiam kūdikį.

Prokuratūra prašė teismo leisti vyrą suimti mėnesiui, tačiau teismas nutarė vyrui skirti suėmimą 14-ai dienų.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo pradėtas lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas. 5 mėnesių kūdikio būklė sunki. Vyras sulaikytas įvykio vietoje.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)