I. Kazačenko mirė šeštadienį.

R. Šalaševičiūtė žiniasklaidai anksčiau yra pasakojusi, kad sutuoktiniui prieš kelioliką metų sušlubavo sveikata, jis sunkiai judėjo, buvo reikalinga nuolatinė priežiūra. Vyras taip pat kentėjo nuo onkologinės ligos.

„Jo darbinė karjera baigėsi, jam buvo nustatytos 7 išvaržos, stuburo užkalkėjimas ir cukrinis diabetas. Vėliau pasirodė, kad tai yra onkologinė liga ir 2015 metų kovo 2 dieną jis buvo operuotas“, – yra pasakojusi R. Šalaševičiūtė.

Kartu su I. Kazačenko R. Šalaševičiūtė užaugino tris dukteris - Iną, Ritą ir Rūtą.

Prieš keletą metų LNK laidai KK2 R. Šalaševičiūtė papasakojo, kodėl daugiau nei 40 metų gyvenanti santuokoje pasiliko savo mergautinę pavardę – Šalaševičiūtė.

Pasirodo, toks buvo jos tėvo noras – politikės giminės nuo sovietų režimo patyrė žiaurias represijas, todėl jos tėtis, sužinojęs, kad būsimas žentas yra rusų tautybės, reikalavo pasilikti lietuvišką pavardę arba netekėti.

„Mūsų giminė buvo labai nukentėjusi tais laikais. Tėtis, kai sužinojo, kad aš draugauju ne su lietuviu, man pasakė, kad jeigu dar noriu būti šeimos nare – turiu pasilikti bent jau pavardę. Nepritarė dėl to, nes ne lietuvis. Vyrui pasakiau: „Nepyk, bet pavardę pasiliksiu savo“, – yra pasakojusi R. Šalaševičūtė.