Bronislovas Genzelis – Lietuvos filosofas, politinis bei visuomenės veikėjas, signataras. Kaip skelbiama lrs.lt, 1990–1992 m. Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos–Atkuriamojo Seimo deputatas. 1990 m. kovo 11 d. balsavo už Lietuvos Respublikos Aktą „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“. Dirbo Švietimo, mokslo ir kultūros bei Lietuvos Konstitucijos rengimo komisijose. 1996 m. ir 2008 m. – kandidatavo Lietuvos Respublikos Seimo rinkimuose. 1998–2008 m. – Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas, nuo 2008 m. – klubo pirmininko pavaduotojas.

2002–2004 m. – Europos Sąjungos Ateities Lietuvos forumo tarybos pirmininko pavaduotojas, Universalizmo idėjų analizės Europos komiteto narys.

Nuo 1997 m. – Vytauto Didžiojo universiteto Istorijos katedros profesorius. Yra parašęs knygų filosofijos ir kultūros istorijos klausimais, sudaręs antikos, viduramžių, renesanso bei naujųjų laikų Vakarų Europos ir Amerikos filosofijos chrestomatijų, paskelbęs mokslinių ir publicistinių straipsnių. Išleido Sąjūdžio istorijai skirtas knygas, atsiminimus: „Istorija ir mes“ (1998 m. ), „Sąjūdis: priešistorė ir istorija“ (1999 m.), „Imperijai griūvant: žmonės, įvykiai, procesai“ (2006 m.), „Užvertas puslapis“ (2009 m.), „Kelias į Nepriklausomybę : Lietuvos Sąjūdis 1988–1991“ (2010 m.), „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ (2016 m.).

2000 m. liepos 1 d. – apdovanotas Lietuvos Nepriklausomybės medaliu.

Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl signataro B. Genzelio mirties


Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pareiškė užuojautą dėl Nepriklausomybės Akto signataro Bronislovo Genzelio mirties.

„B. Genzelis buvo laisvamanis politikas, sunkiai telpantis į politines lentynėles. Tai žmogus, kuris prisidėjo ne tik prie paties Sąjūdžio, bet ir jo pasaulėžiūros suformavimo.

Visada prisiminsime jo jautrumą neteisingumui ir norą visiems padėti“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

Užuojautą dėl signataro B. Genzelio mirties pareiškė ir premjerė Ingrida Šimonytė. Anot jos, signataras svariai prisidėjo, kad Lietuvai būtų grąžinta nepriklausomybė.

„Lietuva neteko dar vieno žmogaus, kurio parašu buvo pažymėtas Nepriklausomybę mums atnešęs dokumentas. Nuoširdi užuojauta Lietuvos politinio bei visuomenės veikėjo, filosofo Bronislovo Genzelio šeimai, kolegoms ir bendraminčiams“, – cituojama ministrė pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)