„Pirmuosius gyvenimo metus Kazimieras Kuzminskas praleido tremtyje, atšiauriame Krasnojarsko krašte. Sugrįžęs į Lietuvą baigė vidurinę mokyklą, Kaune įgijo chirurgo specialybę. Pagal profesiją dirbo Plungės, Kauno ligoninėse.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę įsitraukė į politinę veiklą, nuo pat 1990-ųjų buvo Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys. Kelių kadencijų Kauno miesto Tarybos narys, ilgametis Seimo narys. Apsisprendęs pasitraukti iš aktyvios politikos, jis teigė: „Tegul jaunimas taiso tuos įstatymus ir tegul kuria sau gyvenimą“. Ir išties, jo politinis darbas buvo lyg savotiška kūryba, vedina nepaminamų vertybių ir teisybės paieškų.

Tai buvo žmogus, kurio visad galėjai pasiklausti nuomonės, su kuriuo pokalbis būdavo nuoširdus ir atviras.

Nuoširdžiai užjaučiu šeimą ir jo gyvenimo kelyje šalia buvusius bendraminčius.

Ilsėkis ramybėje, brangus bendražygi“, – socialiniame tinkle ir prisiminimais, ir užuojauta pasidalijo P. Saudargas.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen Seimo ir savo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl ilgamečio Seimo nario, tremtinio, gydytojo chirurgo Kazimiero Kuzminsko mirties, nurodoma Seimo pranešime.

„Šiandien išėjo labai geras, doras ir malonus žmogus. Aukščiausios kategorijos chirurgas. Patyręs politikas. Esu dėkinga, kad turėjau progos sėdėti šalia Seimo salėje ir mokytis iš profesionalo, kuris visada rasdavo reikiamą žodį ir kolegiškai patardavo. Dėl šios netekties nuoširdžiai užjaučiu šeimą, artimuosius ir visus, kurie pažinojo šią šviesią asmenybę“, – sako V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo nario pareigas konservatorius nuo 1992 metų ėjo keturias kadencijas.

1999 m. buvo apdovanotas Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)