„A. V. Indriūnas buvo aktyvus Seimo, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto bei Konstitucijos pataisoms rengti komisijos narys. Ilgus metus dirbo žurnalistinį ir mokslinį pedagoginį darbą, ypač gilinosi į politinių ir socialinių sistemų valdymą“, – pranešime cituojama Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pasak parlamento vadovės, daug straipsnių, mokslinių publikacijų ir knygų parengęs A. V. Indriūnas „kaip mokslininkas ir pilietis bandė atkreipti visuomenės ir specialistų dėmesį į dėl klimato kaitos pasauliui gresiančias katastrofas“.

Buvęs Sibiro tremtinys, pasak jos, taip pat rūpinosi pasipriešinimo okupaciniams režimams dalyviais ir nuo jų nukentėjusiais asmenimis.

„Nuoširdžiai užjaučiu A. V. Indriūno šeimą, kolegas ir bendražygius“, – sakė Seimo pirmininkė.

Inžinierius, žurnalistas, pedagogas, tremtinys, visuomenininkas, docentas A. V. Indriūnas Seimo nario pareigas ėjo 2000-2004 metais.

1925 metais gimęs eksparamentaras 1941 metais su šeima ištremtas į Rusiją, Jakutijoje baigė mokyklą. Vėliau tuometiniame Kauno politechnikos institutą (dabar – Kauno technologijos universitetas) įgijo elektromechaniko specialybę.

Jis buvo žurnalo „Mokslas ir technika“ vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas, daugiau nei dešimtmetį buvo šio žurnalo vyriausiasis redaktorius. A. V. Indriūnas dirbo laikraščių ir žurnalų leidybos susivienijime „Periodika“ direktoriaus pavaduotoju.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją