„Šįryt išėjo mūsų mylimas ir gerbiamas Bronislovas Burgis. Vėliau šioje paskyroje informuosime apie tai, kur ir kaip bus galima atsisveikinti“, – rašoma B. Burgio feisbuko paskyroje.

Šią žinią BNS patvirtinto ir jo sūnus advokatas Elijus Burgis.

„Šiandien ryte mirė po sunkios ligos“, – sakė jis.

Užuojautą B. Burgio artimiesiems ir bendražygiams savo socialiniame tinkle išreiškė ir KTU gimnazija. Kaip teigiama įraše, B. Burgis buvo ištisas kartas įkvėpęs pedagogas.

„Giliai liūdėdami pranešame, kad š. m. balandžio 30 d. mirė vienas iš KTU gimnazijos įkūrėjų ir ilgametis jos vadovas Bronislovas Burgis.
Netekome iškilios asmenybės, pedagogo, įkvėpusio ištisas kartas.
Širdingai užjaučiame Velionio artimuosius, buvusius mokinius ir bendrakeleivius“,– rašoma KTU gimnazijos paskyroje.

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą dėl B. Burgio mirties velionio šeimai ir visai švietimo bendruomenei.

„Netekome ryškios ir įvairiapusės asmenybės. B. Burgis buvo lyderis, įgyvendinęs ne vieną savo idėją ir įkvėpęs daug savo mokinių“, – rašoma valstybės vadovo užuojautoje.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad anapilin iškeliavo talentingas švietimo bendruomenės narys, į gyvenimą išleidęs nemažai gabių moksleivių.

„Pedagogo B. Burgio mokiniai šiandien sėkmingai kuria modernią Lietuvą. Dėl skaudžios netekties reiškiu nuoširdžią užuojautą velionio šeimai, artimiesiems ir bičiuliams“, – sakoma premjero užuojautoje.

B. Burgis buvo matematikas, apdovanotas kūrybos talentu, rėmęs švietimą ir akcentavęs jo svarbą jaunam žmogui, įkūręs labdaros ir paramos fondą, išleidęs ne vieną knygą. Jis daug metų vadovavo savo įkurtai Kauno technologijos universiteto gimnazijai, kurią yra pavadinęs mėgstamiausiu savo kūriniu.

Pedagogas gimė 1949 metais Plungės rajone. Pedagogas buvo vienas iš Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos įkūrėjų, ilgametis KTU dėstytojas.

2014 metais B. Burgis pasitraukė iš KTU gimnazijos direktoriaus pareigų po konflikto su viena moksleive.