Kaip ir 2010-aisiais kukliausiai atrodo finansų ministrės Ingridos Šimonytės deklaracijos. Jos turtas ir santaupos nesiekia 100 tūkst. litų.

Praėjusių metų turto deklaracijoje, kurią paskelbė "Valstybės žinios", aplinkos ministras liberalcentristas nurodė turintis daugiau kaip 2,3 mln. litų vertės turto bei 261,75 tūkst. litų santaupų. Jis taip pat yra skolingas per 600 tūkst. litų. Jo sutuoktinė Renata Kazlauskienė turėjo per 2,6 mln. litų vertės turto, taip pat 181 tūkst. litų santaupų.

Konservatorių deleguotas energetikos ministras Arvydas Sekmokas praėjusių metų turto deklaracijoje nurodė turintis apie 1,6 mln. litų turto bei daugiau kaip pusę milijono - 586,9 tūkst. litų - piniginių lėšų. Palyginti su 2010 metais, ministro turtas nekito.

Į milijonierių sąrašą patenka ir žemės ūkio ministras konservatorius Kazys Starkevičius. Jo su žmona Rasa deklaruotinas turtas bei piniginės lėšos sudarė 1,77 mln. litų. Per metus ministro šeima padidino ir savo turtą (nuo 1,24 mln. iki 1,41 mln. litų ), ir santaupas (nuo 245,8 tūkst. iki 355,85 tūkst. litų). Jų skolos siekė 108 tūkst. litų.

Į turtingiausių Ministrų kabineto narių penketuką pateko teisingumo ministras Remigijus Šimašius su žmona Agne Matulaite. Bendras jų turtas ir piniginės lėšos praėjusių metų pabaigoje sudarė 1,33 mln. litų. 2010-aisiais jis siekė 942 tūkst. litų. Tačiau smarkiai išsaugo ministro skolos, vietoj 254,5 tūkst. litų užpernai, praėjusių metų gale jis buvo skolingas 1,033 mln. litų.

Ministrų kabineto milijonierių sąrašą baigia ūkio ministras Rimantas Žylius. Anot deklaracijos, jo ir sutuoktinės Kristinos Vaivadaitės turtas bei santaupos sudarė 1,56 mln. litų. Abu jie turi ir didelių įsiskolinimų - po 459,5 tūkst. litų.

Per metus išaugo Liberalų sąjūdžio lyderio, susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio šeimos deklaruotas turtas - nuo 652,5 tūkst. litų užpernai iki 840,5 tūkst. litų pernai. Be to, šis ministras turi beveik pusę milijono litų skolos. 2011-ųjų pabaigoje E.Masiulis nurodė turėjęs vos 216 litų santaupų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis premjeras Andrius Kubilius su žmona Rasa deklaravo turto už 632 tūkst. litų, dar - per 20 tūkst. santaupų. Per metus ministrui pirmininkui pavyko sutaupyti maždaug 6 tūkst. litų.

Kultūros ministro Arūno Gelūno ir sutuoktinės Vilmos Gelūnienės deklaracijoje - turto už 565,8 tūkst. litų, per 14 tūkst. litų santaupų ir 371,7 tūkst. litų skola.

Anot deklaracijų, vidaus reikalų ministro liberalcentristo Artūro Meliano šeimos turtas ir santaupos sudarė 534,3 tūkst. litų. Ministro žmona Lina dar yra paėmusi 370 tūkst. litų paskolą.

Panašiai atrodo jo partijos kolegos, sveikatos apsaugos ministro Raimondo Šukio turtinė padėtis. Jis su žmona Adele deklaravo turįs vos kiek daugiau nei pusės milijono litų turto ir piniginių lėšų. Ministras taip pat yra paėmęs 136,9 tūkst. litų paskolą.

Švietimo ir mokslo ministro liberalo Gintaro Steponavičiaus šeimos turtas nesiekė pusės milijono litų (433 tūkst. litų). Be to, ministras yra pasiskolinęs 105 tūkst. litų.

Krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė su vyru Zenonu taip pat valdo pusės milijono litų nesiekiantį turtą (483,7 tūkst. litų).

Jos partijos kolegos socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko šeima deklaravo turinti 351,8 tūkst. litų turto ir piniginių lėšų.

Užsienio reikalų ministro konservatoriaus Audroniaus Ažubalio ir jo sutuoktinės Loretos turtas su santaupomis buvo 234,7 tūkst. litų.

Tuo metu tarp viceministrų ir ministerijų kanclerių esama dešimt milijonierių. Daugiausia - trys - jų dirba Susisiekimo ministerijoje. Tai ministerijos kancleris Tomas Karpavičius (jo su žmona Edita Karpavičienė turtas sudaro 4,69 mln. litų), viceministras Arūnas Štaras (2,6 mln. litų) ir viceministras Rimvydas Vaštakas (1,45 mln. litų).

Po du milijonierius yra Sveikatos apsaugos ir Finansų ministerijose. Sveikatos apsaugos viceministrės Janinos Kumpienės šeimos turtas siekia 1,34 mln. litų, viceministro Audriaus Klišonio - 1,1 mln. litų, finansų viceministro Aloyzo Vitkausko - 1,6 mln. litų, šios ministerijos kanclerio Giedriaus Rimšos - 1,13 mln. litų.

Aplinkos viceministro Stanislovo Šriūbėno šeimos turtas ir santaupos metų pabaigoje buvo 2,5 mln. litų, socialinės apsaugos ir darbo viceministro Daliaus Bitaičio - 1,1 mln. litų, vidaus reikalų viceministro Gintaro Stepono Vyšniausko - 3,5 mln. litų.