Asmeninis gyvenimas - tabu

Anksčiau žiniasklaidoje užsiminta, kad I.Šimonytė išrinktosios prezidentės Dalios Grybauskaitės proteguojamas žmogus. Naujoji Vyriausybės narė šių spėlionių niekaip nekomentuoja.

"Manęs dažnai klausia, ką manau apie tai, kad esu lyginama su išrinktąja prezidente. Nežinau. Gal dėl to, kad mūsų abiejų plaukai šviesūs? Aš, žinoma, ironizuoju. Manau, kad žmonės, kurie mus lygina, turėtų tai pagrįsti", - įsitikinusi pašnekovė. Ji nekomentuoja ir asmeninio gyvenimo. "Viską, ką turiu atskleisti visuomenei pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, įvykdžiau. Norėčiau turėti savo erdvę gyvenime. Norėčiau sau leisti neatsakyti į šį klausimą", - sakė ji.

Mama norėjo medikės

"Ingrida kilusi tikrai ne iš kolūkiečių šeimos", - šypsodamasi patikino su LŽ sutikusi pakalbėti sostinėje gyvenanti ministrės motina Danutė Šimonienė. Gabumus ekonomikai dukra galėjo paveldėti iš jos, nes mama anksčiau dirbo ekonomiste.

"Jos tėvo profesija - inžinierius statybininkas. Nors mano darbas ir buvo susijęs su ekonomika, studijuoti šios specialybės dukters neskatinau. Labiau norėjau, kad ji būtų medikė. Tačiau Ingrida manęs nepaklausė - neslėpė ponia Danutė. - Duktė baigė mokyklą sidabro medaliu, surinko maksimalų balų skaičių ir galėjo įstoti į bet kokią specialybę. Ji buvo gabi nuo pat vaikystės - anksti pradėjo skaityti, labai gerai mokėsi, bet nesėdėjo namie ir nekalė namų darbų. Ji - gabi."

Nesižavi vakarėliais

D.Šimonienė patikino, kad jos namuose, esančiuose Antakalnio mikrorajone, duktė - dažnas svečias. "Ji turi savo atskirą butą, bet pas mus lankosi dažnai, kai tik randa laisvo laiko. Ji labai gera, rūpinasi mumis. Negalėčiau pasakyti nė vieno priekaišto. Dukra yra labai geros širdies, padeda ne tik man, bet ir mano draugėms. Pavyzdžiui, kai šioms reikia, nuperka vaistų", - kalbėjo ponia Danutė.

Ministrės motina LŽ sakė nepasitikinti žurnalistais, todėl nenorinti per daug atvirauti apie dukters gyvenimą. "Ji nėra vienišė. Ji gali būti tiek viena, tiek su draugais, o kas jie, aš jums nesakysiu, - kaip kirviu nukirto ministrės mama. - Galiu pasakyti tik tiek, kad duktė nesižavi vakarėliais."

D.Šimonienė teigė, kad nepasitikėjimą žurnalistais jai sukėlė spaudoje skelbiami, jos žodžiais, išsigalvoti dalykai apie dukterį. "Ji neturi nei milijonų susikrovusi, nei yra ką pavogusi. Ji labai dora, - tvirtino D.Šimonienė. - Man keista, kodėl visi dabar atsibudo ir dukrai rodo tokį dėmesį. Juk ji neatsirado iš niekur - prieš tai ilgai dirbo ministerijoje."

Lapkritį ministrei sukaks 35 metai. Sostinėje gimusi ir užaugusi I.Šimonytė baigė Vilniaus 7-ąją vidurinę mokyklą ir tais pačiais metais įstojo į Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą, kur įgijo verslo administravimo bakalauro diplomą, vėliau baigė finansų magistro studijas. Dar mokydamasi universitete gabi studentė įsidarbino Finansų ministerijoje, užkopė iki ministerijos sekretorės kėdės, jai trumpai teko pabūti ir viceministre. Biografijoje skelbiama, kad ji kalba anglų, rusų ir lenkų kalbomis. Dar žinoma, kad ji netekėjusi ir neturi vaikų.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją