Kaip Eltai teigė E. Dobrowolskos atstovas spaudai Paulius Žeimys, ministrė pirmadienį susitiko su Domeikavos ir Šakių kaimo bendruomenėmis, kurios jai iškėlė įvairius, su Kauno rajone planuojamais statyti pusiaukelės namais susijusius klausimus. Šiuos klausimus, anot ministrės atstovo, E. Dobrowolska perdavė Kalėjimų ir Probacijos tarnybos vadovams antradienį vykusio susitikimo metu.

„Šiandienos susitikime su Lietuvos kalėjimų tarnybos ir Lietuvos probacijos tarnybos direktoriais ministrė pabrėžė, kad vietos bendruomenė Domeikavos seniūnijoje turi aiškių abejonių, apie jiems pateiktą informaciją. Kyla klausimų dėl probacijos veiklų pobūdžio bei aptarnaujamų asmenų srauto. Buvo keliami klausimai, susiję su pačiais nuteistaisiais, galinčiais gyventi pusiaukelės namuose bei jų atranka. Galiausiai kelti aplink pusiaukelės namus esančios teritorijos saugumo užtikrinimo klausimai“, – Eltai teigė P. Žeimys.

Anot jo, sutarta, kad atsakymai į svarbiausius klausimus dėl planuojamų statyti pusiaukelės namų bus pateikti per kelias dienas.

„Susitikimo metu ministrė pasidalino savo lūkesčiu sulaukti aiškios informacijos apie galimybes įgyvendinti numatytą projektą. Gavus atsakymus, dar šią savaitę bus priimti sprendimai“, – nurodė ministrės atstovas.

Teisingumo ministrė E. Dobrowolska sekmadienį atsiprašė Domeikavos gyventojų, kuriems nerimą sukėlė viešojoje erdvėje plačiai aptarta istorija dėl pusiaukelės namų steigimo. Ministrė pranešė, kad atsakingi teisininkai jau ėmėsi ruošti naują reglamentą dėl pusiaukelės namų steigimo.

ELTA primena, kad lakpričio viduryje pranešta apie planus statyti pusiaukelės namus Kauno rajone, Domeikavoje. Tame pačiame pastate turėtų įsikurti ir Kauno apskrities probacijos tarnybos pareigūnai.

Tačiau tokiu sprendimu piktinasi vietos bendruomenė bei rajono savivaldybė. Nepritariantieji projektui sako, kad apie kaimynystėje apsigyvensiančius nuteistuosius iš anksto informuoti nebuvo.

Taip pat nerimauja dėl saugios aplinkos užtikrinimo, kadangi šalia būsimų pusiaukelės namų yra progimnazija bei vaikų darželis.

Nuo 2016 metų Lietuvoje veikia septyni pusiaukelės namai – Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Pravieniškėse, Panevėžyje, Šiauliuose ir Tauragėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją