A. Zedelytė-Kaminskė pakeis dabartinį švietimo, mokslo ir sporto viceministrą Liną Obcarską.

Būsimas ministro patarėjas sporto klausimais J. Kinderis yra aktyvus sporto bendruomenės narys, iki šiol dalyvavęs ministerijos suburtose darbo grupėse, nagrinėjusiose aukšto meistriškumo sporto problematiką. J. Kinderis yra buvęs penkiakovininkas, olimpietis, vienas iš Nacionalinės sportininkų asociacijos steigėjų.

Sporto srities darbus ministerijoje perimsianti A. Zedelytė-Kaminskė iki šiol Vyriausybės kanceliarijoje kuravo švietimo ir sporto sritį. Ji dalyvavo teikiant siūlymus Sporto įstatymo pakeitimo projektams, taip pat buvo įvairių ministerijos darbo grupių narė, svarstant aukšto meistriškumo sporto pokyčius, tarptautinių varžybų organizavimo, Nacionalinės sporto agentūros kūrimo ir kitus klausimus.

„Nuoširdžiai dėkoju viceministrui Linui Obcarskui už atliktus labai nelengvus, sporto valdymą ir sistemą keičiančius darbus. Atliktos esminės reformos: keitėsi sporto finansavimo principai, kad būtų pasiekta skaidrumo ir stabilumo, užtikrintos socialinės garantijos sportininkams, augo stipendijos sportininkams, didėjo valstybės finansavimas sportui, įsteigta sporto politiką įgyvendinanti Nacionalinė sporto agentūra. Tai reikšmingi darbai, pareikalavę daug tiek institucijų, tiek sporto organizacijų pastangų, jų sutelktumo ir bendro darbo“, – sako ministras G. Jakštas.

Viceministras L. Obcarskas pabrėžia, kad pastarieji metai sporto politikos srityje buvo intensyvūs ir produktyvūs.

„Džiaugiuosi, kad su ministerijos Sporto grupe padėjome tvirtus pagrindus naujai Lietuvos sporto administravimo sistemai, kad pasiekėme ryškų proveržį užtikrinant vienodą įvertinimą ir paskatinimą sportininkams su negalia ir jos neturintiesiems, kad prisidėjome užtikrinant sportininkų socialines garantijas. Norėčiau padėkoti sporto bendruomenei už susitelkimą ir vienybę, principines vertybes remiant Ukrainą ir padedant jos sportininkams“, – sako L. Obcarskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją