„Mes užtikrinsime, kad brigada galėtų būti perkelta į Lietuvą per nedidelį laiko tarpą, per dešimt dienų. Todėl yra labai svarbu, kad mes nuolat darytume pratybas“, – spaudos konferencijoje Rukloje, Jonavos rajone, šeštadienį sakė Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht (Kristin Lambrecht).

Ji kartu su Lietuvos krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku Rukloje inauguravo Lietuvai prieš kelis mėnesius priskirtos brigados valdymo elementą ir stebėjo pirmąsias šio vieneto pratybas, kurioms atvyko ir papildomi 250 pėstininkų.

Anot Ch. Lambrecht, be vadovavimo elemento, likusi brigados dalis bus dislokuota Vokietijoje ir atvyks į Lietuvą pratyboms.

„Atskiri padaliniai, o gal ir visa brigada, vyks į Lietuvą čia ir treniruosis“, – kalbėjo ministrė.

Pasak A. Anušausko, Vokietijos brigada būtų dislokuojama Lietuvoje per dešimt dienų krizės laikotarpiu ir tokios spartos visiškai pakanka.

„Prisiminkime Ukrainos atvejį – beveik 90 dienų buvo žinoma informacija apie Rusijos pajėgų telkimą jos pasienyje“, – sakė jis.

Anksčiau Lietuvos pareigūnai teigė siekiantys, kad Vokietijos brigada šalyje būtų dislokuojama nuolatos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)