„Ugdymo planas leidžia mokyklai organizuoti įvairias veiklas, tačiau nė vienas mokomasis dalykas dėl to negali nukentėti. Svarbu, kad mokykla susidėliotų tvarkaraščius ir tai būtų suplanuota iš anksto“, – teigiama Eltai perduotame švietimo ministerijos komentare.

„Vaikai jau anksčiau turėjo žinoti, jei mokykloje vyks netradicinė pamoka – krepšinio rungtynių žiūrėjimas aktų salėje ar kitoje erdvėje“, – priduriama komentare.

Anot ministerijos, mokyklos, antradienį organizavusios lietuvių ir serbų kovos stebėjimą, turėjo pasirūpinti rungtynių nenorinčiais žiūrėti mokiniais.

„Mokykloje per ugdymo procesą neturėtų būti chaoso, kai vieni vaikai žiūri rungtynes, o kiti, kuriems tai neįdomu, išleidžiami namo“, – akcentavo ŠMSM.

Ministerija taip pat atkreipė dėmesį, kad rungtynių stebėjimas mokyklose turėjo būti išnaudojamas mokymosi tikslais.

„Krepšinio rungtynių stebėjimas mokykloje turėtų vykti edukaciniame kontekste, tai yra, varžybų žiūrėjimas išnaudojamas socialinėms-emocinėms, pilietiškumo ir kitoms kompetencijoms ugdyti, mokiniai mokosi gerbti kitokią nuomonę, suvaldyti emocijas, būti bendruomenės dalimi, suprasti, kaip svarbu sportuoti“, – vardinama ŠMSM komentare.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antradienį nusileido serbams rezultatu 68:87.

Lazdijų rajono merė A. Miškinienė antradienį paragino savivaldybės ugdymo įstaigų vadovus suteikti galimybę mokiniams pamokų metu stebėti Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes su Serbija.

„Raginu savivaldybės ugdymo įstaigų vadovus ir mokytojus šios savaitės pamokų tvarkaraščius sustyguoti taip, kad jaunimui būtų sudarytos galimybės sporto, aktų salėse ar kitose įstaigose esančiose erdviose patalpose patogiai ir vieningai žiūrėti krepšinį“, – akcentavo ji.

Merė paragino galimybę stebėti rungtynes sudaryti ir kitų savivaldybės žinioje esančių viešųjų ir biudžetinių įstaigų vadovus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją