Beveik prieš pusantrų metų – 2022 m. lapkričio pabaigoje aukščiausi Lietuvos policijos, prokuratūros atstovai drauge su Europolo direktore Catherine de Bolle Vilniuje, Policijos departamento pirmajame aukšte skambiai pranešė apie iki tolei menkai pažįstamos, tačiau daugelį metų netrukdomai veikusios Kauno Džerkinių gaujos vyrų sutriuškinimą.

Žurnalistams buvo skelbiama, kad gaujos šaknys visuomet buvo Kaune. Buvo sulaikyta 13 gaujos vyrų, iš jų 7 sulaikyti Lietuvoje, o likusieji – kitose Europos Sąjungos valstybėse. Kalbėta, kad siekiant sulaikyti Džerkinius buvo surengta nemažai sulaikymų, kratos atliktos net už Atlanto – viename iš Jungtinių Amerikos Valstijos miestų. Neoficialiai skelbta, kad kai kuriems gaujos nariams bus pareikšti įtarimai net dėl kelių nužudymų Lietuvoje bei Pietų Amerikos šalyse. Tačiau po šiai dienai nėra aišku, kaip toliau vystosi Džerkinių gaujos narių bylos tyrimas ir kada jie žada stoti prieš teismą. Kaip visuomet, aukščiausi šalies pareigūnai atsisako komentuoti bylos tyrimo aplinkybes ir savo veiksmus. Neskelbiama net tai, kada pagaliau ant teisėjų stalo bus atversta Džerkinių nusikaltimų byla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)