Artimiausiu metu bus parengti migrantų stovyklose esančių krikščionių sąrašai, kad migrantai galėtų reguliariai susitikti su sielovadininkais.

„Kol sprendžiasi prieglobsčio klausimai, privalome pasirūpinti Baltarusijos režimo aukomis tapusiais žmonėmis. Džiaugiuosi, kad prie pagalbos jungiasi ne tik nevyriausybinės organizacijos, savanoriai, bet ir šalies dvasininkai. Perkėlus migrantus į specializuotus apgyvendinimo centrus, bus sudarytos sąlygos ir sielovadai. Dvasinė pagalba nemažiau svarbi nei materiali, dėl to reguliarūs susitikimai su sielovadininkais padės migrantų psichologinei ir emocinei būsenai“, - teigia ministrė A. Bilotaitė.

„Brolybė, žmogiškumas ir krikščioniška pareiga kviečia mus atsiliepti į žmonių, atsidūrusių varge ir bėdoje, poreikius. Katalikų Bažnyčia Lietuvoje per Carito tarnystę migrantais ir pabėgėliais rūpinasi jau ne vienerius metus. Kviečiu Lietuvos žmones jungtis prie įvairių savanorysčių, kurios pagelbėja išsaugoti ar užtikrinti žmogaus orumą“, - kalbėjo arkivyskupas G. Grušas.

Rugsėjo pradžioje arkivyskupas G. Grušas lankėsi Vydeniuose, Varėnos r., įrengtoje neteisėtų migrantų stovykloje, kurioje susitiko su tikinčiaisiais. Kaip teigė arkivyskupas, daug problemų sprendimų galima atrasti, kai užsimezga pokalbis, o žmonės vieni į kitus žvelgia su atjauta ir pagarba.

Arkivyskupas G. L. Grušas šių metų rugsėjo 23 d. plenarinės asamblėjos Romoje metu buvo išrinktas Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininku. Jis pirmasis Lietuvos vyskupas, vadovaujantis Europos vyskupų konferencijų tarybai, šiemet švenčiančiai savo 50-metį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)