Kaip BNS sakė savivaldybės administracijos direktorė ir Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Jovita Rudėnienė, abi teritorijas dar savaitgalį apžiūrėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), Užsieniečių registracijos centro pareigūnai.

„Komisija tiek Užsieniečių registracijos centras, tiek VSAT pasiūlė dvi teritorijas, viena jų yra Pabradėje, kita – Švenčionėliuose. Kaip tik iš Turto banko esame perėmę administracinius pastatus, tvarkome žemes su Nacionaline žemės tarnyba. Viena teritorija Pabradėje apima apie 2 hektarus, kita, Švenčionėliuose – net keliolika hektarų“, – teigė ji.

Pasak J. Rudėnienės, šiuo metu laukiama tarnybų apsisprendimo, kuri iš teritorijų yra tinkamesnė plėtoti modulinių namelių statybai ir migrantams apgyvendinti.

Užsieniečiams apgyvendinti patalpų intensyviai ieškoma pastaraisiais mėnesiais drastiškai išaugus nelegaliai migracijai iš Baltarusijos, pastarąją parą sulaikyta per 50 neteisėtų migrantų.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija jau sulaikyta daugiau kaip 1,4 tūkst. neteisėtų migrantų, didžioji jų dalis – iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą.

VRM skelbė, jog rugpjūtį už 150 tūkst. eurų ketina įsigyti modulinių namelių neteisėtiems migrantams apgyvendinti, jie talpintų iki 800 asmenų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)