Ši naujovė įsigaliojo nuo gruodžio 13-osios, prieš tai vidaus bei užsienio reikalų ministrams bendru įsakymu pakoregavus Asmens tapatybės kortelės ir paso išdavimo aprašą.

Pasak Migracijos departamento, vieną dokumentą, pavyzdžiui, asmens tapatybės kortelę, užsisakę šalies gyventojai netrukus labai dažnai pageidauja gauti ir pasą. Anksčiau asmenys, norėdavę pasigaminti asmens dokumentą, turėdavo iš naujo rezervuoti vizito laiką bei asmeniškai atvykti į klientų aptarnavimo skyrių, kur būdavo nuskaitomi jų biometriniai duomenys – veido atvaizdas ir pirštų atspaudai.

Pakoregavus minėtą aprašą, jei nuo biometrinių duomenų nuskaitymo nebus praėję pusė metų, naują dokumentą gyventojai galės užsisakyti neatvykdam į klientų aptarnavimo skyrių.

Prašymą gauti asmens dokumentą bus galima pateikti Lietuvos migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS, o naujo paso ar asmens tapatybės kortelės gamybai bus naudojami jau turimi biometriniai duomenys. Tokiu būdu klientui į Migracijos departamentą reikės atvykti tik atsiimti jau išrašyto paso ar asmens tapatybės kortelės.

Tokia palengvinta tvarka galios ir pametus ar kitaip praradus asmens dokumentą, pažymima pranešime.

Šiemet Migracijos departamento darbuotojai Lietuvos piliečiams iš viso išdavė daugiau kaip 416 tūkst. pasų ir beveik 270 tūkst. asmens tapatybės kortelių.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją