Gyventojai piktinosi

Kėdainių miesto gyventojai jau pirmadienį ėmė piktintis, kad vandens tiekimas nutrūko Kauno, Šilelio, Juodkiškio ir aplinkinėse gatvėse.

Antradienio rytą jau pasipylė skundai iš daugiabučių namų rajono – Rasos gatvės.

Žmonės skundėsi socialiniuose tinkluose, skambino į seniūniją, savivaldybę, kreipėsi ir į „Rinkos aikštės“ redakciją.

Pažeidė vamzdyną

„Rinkos aikštė“ nuvyko tiek į vieną, tiek į kitą gyventojų nurodytą vietą.

Ten dirbantys darbininkai patvirtino, jog atliekant žemės gręžimo darbus buvo pažeisti vandentiekio vamzdynai.

Apie tai darbus vykdantys žmonės informavo bendrovę „Kėdainių vandenys“.

„Iš tiesų mūsų specialistams per porą dienų teko skubėti į dvi avarijų vietas. Pirmadienį avarija įvyko Šilelio gatvėje, antradienį – Rasos gatvėje.

Abiem atvejais gręžiant žemę buvo pažeistas mūsų vamzdynas. Todėl buvome priversti nutraukti vandens tiekimą“, – situaciją nušvietė Rimgaudas Praninskas, „Kėdainių vandenų“ vadovas.

Situacija neeilinė

Gręžimo darbus mieste vykdo ne vienas, o keli rangovai. Mieste ruošiamasi kloti kabelius.

„Na, tos įmonės yra laimėjusios konkursą. Jos juk legaliai dirba. Tačiau kas bus, jei kasdien prakirs po vamzdį? Vandens netenka visas kvartalas gyventojų.

Situacija išties neeilinė. Aš suprantu, kad darbus reikia vykdyti, bet tai reikia elementaraus atsargumo laikytis. Negalime leisti ir toliau mūsų vamzdžių gadinti“, – atsiduso „Kėdainių vandenų“ vadovas.

Darbo bus

R. Praninskas akcentavo, jog specialistai dirbo ir dirba, kad gedimai būtų pašalinti kuo greičiau, tačiau ne visada tai įmanoma padaryti greitai.

„Rasos gatvėje buvo pažeistas negiliai esantis vamzdis. Mes čia bėdą išsprendėme operatyviai ir gyventojams vandens tiekimą atstatėme.

Daugiau bėdų buvo Šilelio gatvėje – ten ir vamzdis labai giliai, ir situacija pati sudėtingesnė. Bet mes dedame visas pastangas, kad viskas būtų sutvarkyta kuo operatyviau“, – paaiškino „Kėdainių vandenų“ vadovas.

Artimiausiu metu ketinama susisiekti su įmonėmis, mieste atliekančiomis gręžimo darbus, ir bus siekiama, kad panašių incidentų būtų išvengta.