Jis turėtų liudyti apie prieš kelerius metus planuotos kelio Vilnius – Utena rekonstrukcijos aplinkybes ir savo susitikimus su byloje kaltinamu buvusiu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Šis verslininkas kaltinamas tuo, kad neteisėtai siekė politikų paramos Seime priimant nutarimą dėl šios rekonstrukcijos. Bylos medžiaga rodo, kad koncerno įmonė galbūt norėjo dalyvauti 169 milijonų eurų vertės kelio tvarkymo konkurse.

Portalas delfi.lt yra rašęs, kad apie rekonstrukciją R. Kurlianskis ne kartą kalbėjo su 2012 – 2016 metais susisiekimo ministru dirbusiu R. Sinkevičiumi.

Politikas teisme nurodė pažįstantis R. Kurlianskį ir kitus teisiamuosius – buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, buvusius Seimo narius liberalą Šarūną Gustainį ir „darbietį“ Vytautą Gapšį bei parlamentarą Gintarą Steponavičių.

„Su R. Kurlianskiu mes tapome pažįstami gal prieš 14 ar 15 metų. Lietuvos Respublikos Vyriausybė, vadovaujama Geidmino Kirkilo, buvo išleidusi potvarkį ar tai nutarimą dėl mūsų dalyvavimo kuriant Kauno miesto mokslo ir verslo slėnį ir mes buvome abu darbo grupės nariai, skirti nuo verslo“, – kalbėjo R. Sinkevičius.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių šiems politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą. G. Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Autorius Saulius Jakučionis